Afbeelding
(Foto: )

Westlandse Veteranendag met Anjerconcert

Dit jaar vindt de Westlandse Veteranendag op 1 juni plaats in de vorm van een Anjerconcert, uitgevoerd door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, met soliste Julia Adriana.

Een Anjerconcert, uitgevoerd door militaire muziekkorpsen, vertelt met muziek verhalen van veteranen en hun missies. Het doel is opnieuw om veteranen te steunen en te bedanken voor hun inzet in dienst van de vrede. De anjerconcerten dragen zo bij aan maatschappelijke erkenning, waardering en zichtbaarheid voor veteranen. Daarom is het Anjerconcert toegankelijk voor iedereen die hen ‘een warm hart toedraagt’.

Het concert vindt plaats bij Evenementenlocatie De Veiling in Poeldijk. De aanvang is om 15.00 uur, gratis toegangskaarten (maximaal vier per persoon) kunnen worden aangevraagd via de mail: veteranendag@gemeentewestland.nl.. 

Over de Veteranendag

De Westlandse Veteranendag is een jaarlijks terugkerend evenement om waardering te geven en respect te tonen voor veteranen en hun inzet voor vrede en veiligheid, waar ook ter wereld sinds 1945. De Westlandse veteranen hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de Westlandse veteranendag met het anjerconcert. De heer Mart de Kruif, voormalig luitenant-generaal bij de Koninklijke Landmacht en oud-Commandant Landstrijdkrachten, heeft toegezegd aanwezig te zijn bij de Westlandse veteranendag. Hij zal aansluitend aan het Anjerconcert de Westlandse veteranen toespreken.

Bent u wel veteraan, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op via veteranendag@gemeentewestland.nl.