Afbeelding
(Foto: )

Een steuntje in de rug voor creatieve plannen

Creatieve plannen zonder middelen kunnen voor projecten in het vierde kwartaal van 2022 tot 1 september financiële ondersteuning aanvragen via de Regeling Kleine Culturele Initiatieven. 

Met de subsidieregeling, die door Westland Cultuurweb wordt uitgevoerd, wil gemeente Westland het mogelijk maken om op een laagdrempelige wijze een mooi cultureel initiatief op poten te zetten.

'Kunst, cultuur en verbinding centraal'

De regeling is bedoeld voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau iets willen organiseren. Het dient een initiatief te zijn waar kunst en cultuur centraal staat en een verbindende rol speelt. Daarnaast mag het niet tot de reguliere activiteiten van de aanvrager behoren, tenzij er een nieuw publiek wordt aangesproken.

In het tweede kwartaal heeft 's Heeren Loo Het Westerhonk een aanvraag gedaan voor het Groentekist festival. Het fantastische muziekfestival met ook ruimte voor beeldende kunst vond plaats op zaterdag 18 juni in Belevingstuin de Bosroos. Tijdens de optredens stonden er naast cliënten ook andere muzikanten (amateur en professionals) op het podium. “Het festival was een groot succes; leuke artiesten en een geweldige opkomst en goede sfeer”, vertelt Theo Borst van 's Heeren Loo vol enthousiasme.

Voor het weekend van 27 en 28 augustus heeft de Open AteLIERroute een beroep gedaan op de regeling. De route bestaat uit 15 locaties met kunst van 36 exposanten in en langs de randen van de dorpskern van De Lier. De kunstenaars vertellen op de locaties over hun werk en geven demonstraties. Om de bezoekers nog beter naar kunst te laten kijken en te leren ontdekken is er dit jaar een puzzeltocht ontworpen voor jong en oud. Hoe leuk is het als ook bij kinderen de liefde voor kunst en cultuur al vroeg aangezet mag worden? 

'Mooie initiatieven op poten zetten'

Per initiatief is een bedrag van maximaal 1500 euro beschikbaar. De aanvraagdeadline voor initiatieven in het vierde kwartaal (oktober, november en december) is donderdag 1 september. 


Meer informatie over de regeling KCI is te vinden op de website van Westland Cultuurweb: www.westlandcultuurweb.nl.

�