Sylvain Sinke sluit het seizoen af met een derde plek.
Sylvain Sinke sluit het seizoen af met een derde plek. (Foto: PR)

Sylvain Sinke onverslaanbaar bij de laatste wedstrijden

Op zaterdag en zondag waren de 6e en 7e ronde van NK Junior Moto Racing in Assen. De gebroeders Sinke uit Monster deden hier uitstekende zaken. Ze sluiten dit seizoen sterk af, beide als jongste in hun klasse.

De 7-jarige Sylvain had in de eerste race voor het eerst een geweldige start. Die plek heeft hij elf rondes vast kunnen houden. Sylvain reed zelfverzekerd zijn motor voor het eerst als winnaar over de finish. In de tweede race reed hij eveneens elf rondes op kop. De jonge Monsternaar pakte bij het dagklassement Junior A zijn eerste overwinning.

Zijn 9-jarige broer Miquel, de jongste in zijn klasse, had een lastige zaterdag. In de eerste race had hij had een slechte start. In ronde 4 lag hij 5e. Hij reed een goede race, maar kon door de start geen aansluiting vinden met de kopgroep. Hij werd 4. In de tweede race eindigde hij als 6e.

Op zondag kwamen beide jongens opnieuw tweemaal in actie. Sylvain reed in beide races vrijwel de hele tijd aan kop en kwam als eerste over de finish. Naast een eerste plek in het dagklassement was dit genoeg om het seizoen af te sluiten met een derde plek.

Miquel reed een goede eerste race op de zondag. Hij kwam na 12 rondes als derde over de finish. In de tweede race was Miquel, door technische problemen, erg laat bij de start. De motor kwam niet goed van zijn plek maar door goed te rijden kwam hij na 12 rondes als 3e over de finish. Ook in het dagklassement was hij 3e. In de uitslag van het kampioenschap pakte hij hiermee een 5e plek in het NK Junior Moto Racing Junior B.

Miquel Sinke had te maken met technische problemen.