Bazaar en Lichtjesfeest in Ter Heijde

Vrijdag 7 oktober wordt de jaarlijkse bazaar gehouden in de “Irenezaal” van de kerk in Ter Heijde.

Er zijn een allerlei leuke activiteiten zoals: Enveloppen trekken, altijd prijs, sjoelen, rad van avontuur en kaarten om in te tekenen voor mooie prijzen, waaronder een koffiezetapparaat. Ook zijn er allerlei creatieve snuisterijen te koop.

De middagbazaar start om 14.30 uur met het draaien van enkele rondes bingo met leuke prijzen. Daarna draait het rad van avontuur. Om ongeveer 16.30 uur wordt de middag afgesloten.

Maar om 19.30 uur gaan de deuren weer open voor het avondprogramma en draait opnieuw het rad van avontuur met mooie maar ook lekkere prijzen. Ook komt er een speciale ronde die kost € 5,-- per lot met als hoofdprijs een Dinerbon van € 150,-

Aan het eind van de avond vind de trekking plaats van de superverloting. Wilt U ook loten voor de grote verloting?? Bel naar Ada Boers, tel.: 0174-213216. De loten kosten € 20,-- per stuk met als hoofdprijs € 400,-- en de tweede prijs is € 40,--. Nieuw dit jaar is dat een deel van de opbrengst bestemd is voor de goede doelen van “Team Westland”. Graag tot 7 oktober a.s. van 14.30 uur tot 16.30 uur en vanaf 19.30 uur tot de prijzen op zijn. De koffie en thee staan voor u klaar.

Lichtjesfeest 

Woensdag 26 oktober, midden in de Herfstvakantie, wordt de 23e editie van het Lichtjesfeest van Ter Heijde aan Zee gehouden. Bijzondere datum, want op deze dag is het 66 jaar geleden dat de Dorpsvereniging is opgericht.

De start is vanaf het kerkplein om 20.00 uur. Jong en oud verzamelen zich hier rond de klok van 19.45 uur, natuurlijk met een lampion, lantarentje of andere verlichting. Als het er maar gezellig uitziet en niet brandgevaarlijk is. Advies is dan ook om lampionnen met lampjes te gebruiken die op een batterijtje werken. Fakkels en ander brandende attributen, dus open vuur is verboden.

De aanwezige kindertjes die meelopen moeten zo mooi mogelijk versierd en verlicht zijn. Er staan 3 prijsjes op het spel voor het mooist versierde kind.Ook zal de optocht met muziek begeleid worden. 


Om klokslag 20.00 uur gaat de straatverlichting uit, zoals afgesproken met de Gemeente Monster. Vriendelijk verzoek aan de gehele bevolking van Ter Heijde om bij u thuis van 20.00- 21.15 uur de normale verlichting uit de doen en van te voren uw vensterbank te versieren met brandende kaarsjes, waxinelichtjes, kerstverlichting etc. Als het maar sfeervol is. Voor het mooist versierde raam of vensterbank staat een mooie prijs te wachten. Na afloop van de tocht, om ongeveer 21.15 uur volgen de diverse prijsuitreikingen in Het Vrondel.