Golden Oldies met Pius X

Op zondag 13 november organiseert Muziekvereniging Pius X een jubileumconcert vol jazz, pop, disco en funkfavorieten uit de afgelopen decennia. Mét een vleugje nostalgie die past bij een feestelijk kroonjaar. De voorstelling is namelijk onderdeel van de concertreeks ‘110 jaar Pius X’. Tijdens dit feestjaar is de Poeldijkse muziekvereniging extra vaak actief, met voorstellingen die spetteren van de muzikale energie die toont hoe een honderdplusser met liefde voor muziek altijd jong blijft.

Eén ding is zeker bij dit ‘Golden Oldies’ concert: de concertbezoekers gaan herinneringen ophalen met fijne favorieten uit hun jeugd of juist de latere jaren. Variërend van bigbandmuziek van giganten als Sammy Nestico en Duke Ellington, via mooie arrangementen voor melodisch slagwerk van muziek van James Bond, Carlos Santana en Miami Sound Machine tot eigentijdse versies gespeeld door onze saxofoongroep van popmuziek van ABBA, Culture Club en The Jacksons uitgevoerd.

De middag start om 14.00 in de grote zaal van ‘De Veiling’ in Poeldijk, waar de drie Pius-ensembles - Bigband The Attic, Slagwerkgroep PX Percussie en saxofoonensemble Funky Fingers - samen een kleurrijk feestje zullen neerzetten voor jong en oud. En de ensembles van Pius X zullen bij diverse nummers ook vocaal worden ondersteund door zangeres Esther Gijsbertsen.

De zaaldeuren gaan open om 13.30 uur. Voor dit concert krijgen Pius X donateurs én de leden van de Zonnebloem vooraf een speciale uitnodiging, maar iedereen is van harte welkom. Kaarten à €7,50 zijn die middag daarom ook aan de zaal verkrijgbaar.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, De Zonnebloem en Vitis Welzijn.