Sinterklaas komt zaterdag
Sinterklaas komt zaterdag (Foto: Facebook Sint Monster)

Sinterklaas komt zaterdag aan in Monster

Het is weer zo ver: Sinterklaas heeft toestemming om in de Gantel af te meren. Zaterdag 12 november meert Sinterklaas om 13.50 uur weer af aan de kade in de Gantel voorbij de Praxis. In de Havenstraat zal dan weer het ouderwets gezellig feest losbarsten om de Goedheiligman en zijn gevolg binnen te halen. Sint en zijn Pieten gaan vervolgens naar het Kerkplein waar het programma verder gaat en de kinderen de Sint een handje kunnen geven.

Sinterklaas heeft laten weten verheugd te zijn dat hij weer naar Nederland komt en natuurlijk ook naar Monster waar altijd heel veel kinderen en volwassenen hem en de Pieten toezingen. Ook het paard van Sinterklaas zal er weer bij zijn. De Sint weet alleen nog niet of hij Amerigo of Ozosnel zal bereiden. Dat ligt er aan hoe moe de paarden na de lange zeereis zijn. Nu maar hopen dat het zaterdag goed weer zal zijn tijdens de intocht.

Op de facebookpagina van Sinterklaas Monster kunnen kinderen een kleurplaat downloaden. Print hem uit, maak er een mooi kunstwerk van, lever hem in tijdens de intocht en wie weet win je een van de prijzen.

Volgende week Ter Heijde

Zaterdag 19 november is de grote dag voor jong en oud in Ter Heijde aan Zee, maar natuurlijk is iedereen van buiten het dorp ook van harte welkom.  Ook hier gaat de Sint altijd met veel plezier naar toe, vooral vanwege de optocht door het dorp. Voor de 30e keer wordt deze optocht door Sinterklaascommissie van de Dorpsvereniging Ter Heijde aan Zee georganiseerd en wordt dan ook zeer gewaardeerd bij groot en klein. In de nacht van 18 op 19 november zal het Spaanse gevolg vanaf de stoomboot afgezet worden bij de strekdam recht voor de strandopgang van de Strandweg. Eenmaal op het Heijdse strand gekomen zal het gevolg richting Fletcher hotel Elzenduin gaan om daar voor één nacht haar intrek te nemen.