Een spectaculair gezocht, gemaakt met een drone.
Een spectaculair gezocht, gemaakt met een drone. (Foto: PR)

Recordbedrag Kitesurfers voor Hartstichting

Vijfhonderd  kitesurfers uit de hele wereld hebben verleden week met hun deelname aan de kitesurfmarathon Hoek tot Helder 650.000 euro opgehaald voor de Hartstichting, het hoogste bedrag ooit.

"Een fantastisch resultaat voor dit geweldige evenement", zegt directeur van de Hartstichting Hans Snijder. "Hulde en dank aan alle deelnemers die aan deze ongelooflijk zware tocht hebben meegedaan. Dankzij hun prestatie vandaag kunnen we als Hartstichting weer een grote slag maken om baanbrekend onderzoek te financieren om hart- en vaatziekten sneller en beter te behandelen."

Op de valreep Het was dit jaar spannend of de weersomstandigheden goed genoeg waren om de tocht nog voor de uiterste mogelijke datum van 6 november door te laten gaan. Het is voor het eerst dat de tocht nog zo laat is het seizoen gehouden werd. "Ondanks dat het al november is waren de weersomstandigheden perfect", zegt organisator Martijn van Dijk die vandaag zelf ook de 130 kilometer lange tocht aflegde.

Naast professionele kitesurfers als Kevin Langeree en Lasse Walker namen onder andere ook presentator Beau van Erven Dorens en olympisch schaatskampioen Mark Tuitert deel aan de tocht. Waar het Van Erven Dorens twee voorgaande edities niet lukte de finish te halen, is het hem deze keer wél gelukt. Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld die in één dag wordt afgelegd. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit de hele wereld. Deze vijfde editie was binnen twaalf minuten uitverkocht.

Over de Hartstichting 

Iedereen een gezond hart voor en nu en later, dat is de missie van de Hartstichting. Daarom investeren we al bijna 60 jaar in onderzoek en innovatie op het gebied van preventie en zorg. Hierdoor kunnen we hartproblemen eerder opsporen, beter behandelen en sneller hulp bieden als iedere minuut telt. Zo voorkomen we samen dat mensen hartpatiënt worden of onnodig (over)lijden aan een hartziekte. Met een gezond hart haal je meer uit het leven. Meer informatie? Kijk op www.hartstichting.nl.