Ook de opleiding allround podium- en evenemententechnicus licht en geluid ontving een kwaliteitszegel.
Ook de opleiding allround podium- en evenemententechnicus licht en geluid ontving een kwaliteitszegel. (Foto: Albeda MBO Theaterschool )

Albeda Theaterschool bekroond

De Keuzegids MBO 2022, een onafhankelijke studievergelijker, heeft maar liefst vijf opleidingen van de Albeda MBO Theaterschool bekroond met het kwaliteitszegel Topopleiding. Het gaat om de opleidingen Acteur, Musicalperformer, Mediavormgever, Allround podium- en evenemententechnicus licht en geluid en het Excellentiejaar technische productie podium & rigging. 

Het kwaliteitszegel topopleiding wordt toegekend aan opleidingen die meer dan 75 punten scoren op een totaal van 100 punten en daarmee 4,5 tot 5 sterren krijgen. Deze beoordeling wordt gebaseerd op studiesucces en de tevredenheid van studenten over hun opleiding.
Ook de acteursopleidingen van Albeda Theaterschool waren al 8 keer topopleiding. De leiding is er trots op dat nu ook de andere opleidingen deze erkenning krijgen.
"Het predicaat Topopleiding bevestigt dat de wijze waarop we het onderwijs en de begeleiding vormgeven en uitvoeren de studenten aanspreekt en hen succesvol laat zijn. Deze koers zetten we voort en succesfactoren gaan we delen met andere opleidingen, aldus clusterdirecteur Gaby Vink”.
Ook onderwijsleider Debbie van Dishoeck is ontzettend trots op de erkenning. "Dit is waarvoor wij het doen en waarvan wij denken dat dit onze kracht is", aldus Van Dishoeck.
De Albeda MBO Theaterschool heeft een eigen Theatergezelschap Vers Vlees waarbinnen alle opleidingen praktijkgericht samenwerken. Zij maken hierin creatieve en innovatieve producties. Deze en volgende week presenteren studenten hun eigen werk in een reeks van 30 boeiende solo - performances. 19 technici, 15 vormgevers en 30 acteurs zorgen er samen voor dat deze optredens te zien zijn. De solo's worden online gestreamd en zijn te volgen via: https://www.youtube.com/watch?v=ATDx8maxqTg.