Met steun van de politie leiden bewoners van Hofstedepark het verkeer op de Madesteinweg in goede banen.
Met steun van de politie leiden bewoners van Hofstedepark het verkeer op de Madesteinweg in goede banen. (Foto: pr)

Flyeren voor veilige Madesteinweg

De bewoners van de wijk Vroondaal Hofstedepark hielden verleden week een actie bij de 'onveilige' uitgang van hun wijk aan de Madesteinweg. Iedere ochtend gingen ze met flyers langs de auto's om mensen op de maximale snelheid van 30 kilometer per uur te wijzen.  

Aanleiding voor deze actie was een aanrijding kort geleden waarbij een meisje gewond raakte. Het was niet het eerste ongeval op de Madesteinweg. Er wordt regelmatig te hard gereden. In combinatie met de flauwe bocht ter hoogte van VMBO-school Yuverta zorgen de snelheidsovertredingen voor gevaarlijke verkeerssituaties. 

Niet alleen de bewoners, ook de school en Hart voor Den Haag hebben al meerdere malen bij de gemeente gepleit voor snelheidsbeperkende maatregelen en veilige oversteekplaatsen. Tot nu toe is hier geen gehoor aan gegeven.

Dit keer wilde bewoners van Hofstedepark zelf hun steentje bijdragen aan meer veiligheid door automobilisten te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid. Dit deden ze op de Vroonhoevelaan bij de uitgang van hun wijk. Daarbij werden ze bijgestaan door de politie. Niet alleen werden flyers uitgedeeld aan automobilisten, ook werden meerdere vrachtwagenchauffeurs erop gewezen dat de ingang aan de Madesteinweg verboden is voor vrachtverkeer. 

Linda Heine, bewoner van Hofstedepark, nam deel aan de actie. Ze vertelt dat de verkeerssituatie op de Madesteinweg al langer een doorn in het oog is van de bewoners. "Nergens op deze doorgaande weg is een veilige oversteek. Aan weerszijden zijn sportvelden. Kinderen die hier gaan sporten moeten in het donker tussen het verkeer door laveren." Zebrapaden op de Madesteinweg zouden volgens haar dan ook geen overbodige luxe zijn. "Zet op zijn minst streepjes op de weg of borden neer zodat het verkeer weet dat ze een oversteekplaats naderen."