Loosduinen won makkelijk met 5-0 van HPSV.
Loosduinen won makkelijk met 5-0 van HPSV. (Foto: Marcel Verstraten)

S.V. Loosduinen heeft geen kind aan HPSV

Het was 'smerig' koud afgelopen zaterdag op Sportpark Madestein, waar Loosduinen het opnam tegen de Haagse politie-sportvereniging HPSV.

Door Jan Tazelaar

Al snel bleek dat HPSV wederom te lijden had onder veel afwezigheid van politieagenten die elders hun plichten moesten vervullen. Met Daan Keyzer in de basis was het al in de eerste minuut raak. Een aanvallende actie die via Kris Flinterman in een lobje uitmondde en door Bart Ruwaard nog werd getoucheerd. De keeper kon nog net redding brengen, maar Nemo Verstraten deed het net bollen: 1-0. Een minuut of 20 later was het weer raak. In een wat rommelige fase voor het doel van HPSV werd Bart Ruwaard tot doelpuntmaker benoemd, maar het was Mike Lunenburg die het laatste zetje gaf voor de 2-0. De objectieve toeschouwer, en dat waren er ondanks de koude best veel, kon toen al bevroeden dat de wedstrijd gelopen was. Zeker toen een kwartiertje later Tom Vrieling diep werd gestuurd door Daan Keyzer en koelbloedig de 3-0 maakte. De HPSV-aanhang protesteerde nog we, vanwege vermeend buitenspel, maar daar was geen sprake van. De goed leidende scheidsrechter Van Asperen gaf uitleg over de situatie en liet zich niet vermurwen door de protesten.

Na rust is het begrip kat en muis wellicht iets te veel van het goede, maar het feit dat doelman Pieter Blanken een soort van ATV-middag had spreekt boekdelen. Inmiddels hadden Kris Flinterman en Jeroen Rampaart geel te pakken. In de laatste fase van de wedstrijd werd een gekraakt schot van Bart Ruwaard opgepakt door Tom Vrieling die van korte afstand eenvoudig kon scoren: 4-0. De wedstrijd was gespeeld en Angelo Holt, Mitchel Spaans en Colin Eckhardt kregen ook hun welverdiende speelminuten. De kers op de taart kwam toe aan Nemo Verstraten die via de onderkant van de lat verwoestend de eindstand bepaalde met zijn tweede doelpunt.: 5-0. Hij werd onder applaus gewisseld voor Dave Blok.

De welverdiende zege tegen HPSV geeft ook wat rust in de tent; met 10 uit 8 staat S.V. Loosduinen nu op de achtste plek. Het spel wordt geleidelijk aan steeds beter en uitgaande van de gemiddelde leeftijd ziet de toekomst er rooskleurig uit. Zaterdag 26 november staat de derby tussen GDA en S.V. Loosduinen op het programma. Aanvang om 17.00 uur.