GDA-speler Jeroen Mantel snijdt door de verdediging van PGS Vogel maar zijn inzet zal geen doel treffen. (Foto: Berry Heemskerk)

Enerverend duel tussen PGS/Vogel en GDA eindigt onbeslist

Zaterdag 19 november moest GDA op een ijskoud sportpark Ockenburgh aantreden tegen koploper PGS/Vogel, de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Beide clubs vonden na afloop het ene punt dat ze aan de wedstrijd overhielden, te weinig.

Door Wil aan de Wiel

Het eerste wapenfeit kwam van de GDA-aanvallers. Tim aan de Wiel kwam met een verdediger aan zijn zijde in schietpositie maar zag zijn knal niet beloond worden. Drie minuten later was het PGS/Vogel dat op de Loosduinse deur klopte: GDA-doelman Allesandro Visser kwam als winnaar uit de strijd. De wedstrijd was voor de toeschouwers met twee aanvallende ploegen die elkaar op het scherps van de snede bestreden, nimmer vervelend. GDA-aanvaller Tim aan de Wiel zag een inzet op de vuisten van de PGS-doelman eindigen. In de 22e minuut leek Jeroen Mantel voor GDA  op weg naar de openingstreffer. Ook zijn schot belandde niet tussen de palen. Amper vier minuten na de kans van Mantel was PGS/Vogel gevaarlijk, maar GDA-keeper Allesandro Visser bracht redding. In de 40e minuut was er de grootste kans voor de thuisclub. Na een mooie aanval schoot een speler van PGS/Vogel de bal in zeer kansrijke positie ruim naast. Twee minuten werd een schot op het GDA-doel half verwerkt door de doelman. Een speler die in buitenspelpositie stond, werkte de bal in het doel.

De tweede helft begon met een sterker wordend GDA maar ook PGS/Vogel kwam tot een aanval. En dit resulteerde in een hoekschop voor de groen/gele formatie. In het strafschopgebied gaf de nummer 11 van PGS een elleboog aan GDA-speler Nick Selier. De scheidsrechter trok meteen de rode kaart en zo ging de wedstrijd in de 53e minuut met 10 tegen 11 verder. In de 61e minuut volgde een goede aanval van GDA. Tim aan de Wiel was zijn tegenstander te snel af en liet de bal bij de tweede paal vallen waar Jeroen Mantel de bezoekers op een 0-1 voorsprong zette. Vier minuten later leek GDA op rozen te zitten want een diepe bal werd door Noa Schoenmaker op waarde ingeschat: 0-2. In de 71e minuut paste GDA-trainer Robin de Dulk een dubbele wissel toe: Arnoud Ooievaar en Jayden van Zoelen kwamen in het veld. Veel onnodig balverlies aan Loosduinse zijde in het laatste kwartier gaf PGS/Vogel een schwung. Dit resulteerde in de 81e minuut tot de aansluitingstreffer. GDA verloor hierna veel ballen en schoot alles zomaar naar voren in de hoop op meer, maar de ballen kwamen even snel weer terug. In de 87e minuut schoot een PGS/Vogel-speler de bal langs een niet goed opgestelde GDA-doelman binnen: 2-2. PGS/Vogel rook dat er meer in zat maar na vier minuten floot de scheidsrechter af. Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen overbuurman S.V. Loosduinen, aanvang om 17.00 uur.