De winnaars op het podium.
De winnaars op het podium. (Foto: gemeente Den Haag)

Haagse Vrijwilligersprijzen uitgereikt

Zaterdag 19 november heeft wethouder Kavita Parbhudayal de Haagse Vrijwilligersprijzen uitgereikt in theater Amare. Vijf vrijwilligers, één team en drie organisaties ontvingen een prijs. Ieder jaar reikt de gemeente deze prijs uit als de waardering van de inzet van Haagse Vrijwilligers.

Ruth Huijgen, Rinus Jenezon, Nasser Hamed, Ranem Halabi en Petra van de Weerdt vielen in de prijzen. Ruth Huijgen heeft de Haagse Vrijwilligersprijs 2022 Buurt & Omgeving gewonnen. Zij zet zich bij Stichting 488 in voor dakloze jonge vrouwen. Rinus Jenezon heeft de Haagse Vrijwilligersprijs 2022 Sport gewonnen. Hij is bij SVV Scheveningen de ‘Manus-van-alles' die de vereniging al 60 jaar helpt. Nasser Hamed ontving de Haagse Vrijwilligersprijs 2022 Zorg & Welzijn gewonnen. Hij kookt voor mensen met een verstandelijke beperking bij Middin. Ranem Halabi kreeg de Haagse Vrijwilligersprijs 2022 Jeugd & Ontwikkeling voor zijn inzet voor onder andere jong dementerenden. Petra van de Weerdt tenslotte is de winnaar van de Haagse Vrijwilligersprijs 2022 Cultuur voor haar rol bij het koor van KZV Excelsior.
De Club van 4 wint de prijs Haags Vrijwilligersteam 2022. De Club van 4 zet zich 24 uur per dag in voor de minima van Den Haag. Dit doen ze met boodschappen, kindertraktaties, sinterklaascadeaus en kerstpakketten die ze in de hele stad ophalen en in hun eigen huis sorteren.
Bij de Vrijwilligersorganisaties zijn er drie winnaars. Een gedeelde eerste plek en een tweede plek. De eerste plek is voor twee vrijwilligersorganisaties die van grote betekenis zijn in het onderwijs: School's Cool en Stichting Iedereen een Meester. De tweede plaats is voor de dit jaar jubilerende Stichting Dierenhospitaal en ambulancedienst Den Haag e.o.