Boodschappendienst viert feest met gratis activiteit voor Haagse senioren

De Boodschappen Begeleidingsdienst (BBD) is dit jaar 30 jaar actief met boodschappenhulp, uitstapjes, activiteiten en vakantieweken voor Haagse senioren en mindervaliden. Voor die mensen die de BBD nog niet kennen, is er een gratis introductieactiviteit op donderdag 20 oktober van 12.00 tot 14.00 uur.

Deelnemers worden getrakteerd op een lunch, ontvangen informatie over de diensten en groepsactiviteiten en worden thuis opgehaald en gebracht. Voor informatie en aanmelden kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur bellen naar telefoon 070 - 364 66 61 of email sturen naar info@bbddenhaag.nl

Het is dit jaar 30 jaar geleden dat de Boodschappen Begeleidingsdienst als experimenteel project in Transvaal van start is gegaan. Een jaar later werd de stichting opgericht, waarmee de BBD de eerste organisatie in Nederland was die eenzaamheidsbestrijding van ouderen als specifiek doel in de statuten opnam. De dienstverlening is opgezet voor alleenstaande senioren en mindervaliden die begeleiding nodig hebben om zich buitenshuis te kunnen begeven en / of behoefte hebben aan persoonlijk contact. De BBD-begeleiders bieden een arm, dragen tassen, duwen de rolstoel en zijn altijd in voor een praatje. Voor alle diensten en activiteiten geldt dat deelnemers thuis met een bus worden opgehaald en gebracht. De activiteiten worden in groepsverband aangeboden, waardoor deelnemers contact kunnen maken met andere deelnemers en nieuwe vriendschappen ontstaan.