Connection geeft jubileumconcert

Connection bestaat 30 jaar. Om dit te vieren geeft het koor op 1 oktober om 20.15 uur een jubileumconcert in het Hofstad Lyceum aan het Colijnplein 9. De entreeprijs bedraagt 5 euro, reserveren via kaartjes@koorconnection.nl. 

Harry Piekema in bibliotheek 

Acteur Harry Piekema neemt zijn publiek vrijdag 30 september in bibliotheek Nieuw Waldeck met Hoogvlieger en het verhaal van Icarus en zijn vader mee langs de rijke Griekse mythologie en naar de actualiteit. Piekema verwierf landelijke bekendheid als supermarktmanager in een reclamespotje. Aanvang om 20.15 uur. Toegang is gratis, reserveren via bibliotheekdenhaag.nl is verplicht.

Presentatie Levensboeken 

Plony Kester verzorgt dinsdagmiddag 11 oktober in Buurthuis Wings aan de Mozartlaan 195 een presentatie over stichting Haagse Levensboeken. Schrijvers vertellen over hun ervaringen bij het maken van levensboeken, meestal voor oudere Hagenaars en Hagenezen. Aanvang om 14.00 uur. Entreeprijs bedraagt €2,50 (contant en graag gepast). Aanmelden kan via aanmelden@stichtingamadeusdenhaag.nl

Dickens Festival zoekt vrijwilligers

Drie wijkberaden zijn op dit moment al druk bezig met de organisatie van het Dickens Festival Loosduinen 2022 dat plaatsvindt in december. Dit lukt niet zonder enthousiaste vrijwilligers. Zo is er hulp nodig bij de kinderspelen, in de horeca en bij het op- en afbouwen, en wie wil er tijdens het festival plaats nemen bij de kwakzalver?  Stuur een mailtje naar Loosduinendickers@gmail.com voor meer informatie. 

Gratis workshops voor bewoners Houtwijk

In oktober starten er weer gratis  kunstworkshops in de kantine van SV Houtwijk. Meer informatie over het aanbod staat op centrumsiena.nl. Siena, het kunstzinnige centrum uit Loosduinen, heeft de workshops ontwikkeld. Je hoeft niet kunstzinnig te zijn om deel te kunnen nemen aan deze workshops. Het gaat vooral om het plezier, de ontspanning en de verbinding met andere mensen. Overigens komen op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur vele buurtgenoten bij elkaar op het complex van SV Houtwijk aan de L. van Vuurdestraat 16. Ze maken kleding uit de Charleston tijd. Daarnaast haken ze leuke dingen voor het goede doel. Iedereen die mee wil doen, is welkom.

Rommelmarkt en pannenkoeken

In De Henneberg is op zaterdag 1 oktober van 10.00 tot 17.00 uur een rommelmarkt. De prijs van de artikelen is maximaal 15 euro. Een tafel huren kost 5 euro. Reserveren kan via tel 06-33682193 of per e-mail: vandalen1950@hotmail.com.. Zondagmiddag 2 oktober worden er weer pannenkoeken gebakken in de Tramstraat. Tijd: 12.00 tot circa 14.00 uur. De pannenkoek van de maand is dit keer met appel.

Lezing in de Villa over industrieel erfgoed

Op woensdag 5 oktober geeft Koos Havelaar, directeur van de Stichting Haags Industrieel Erfgoed, een leerzame en boeiende lezing over industriële objecten die een hele historie blijken te hebben. Een aanrader voor wie eens wat meer wil weten over onze fraaie hofstad! Kaarten zijn te koop  via villaockenburgh.nl/agenda/