Door zwerfafval op te ruimen konden de kinderen uit de Houtwijk geld doneren aan de Nijkamphoeve,
Door zwerfafval op te ruimen konden de kinderen uit de Houtwijk geld doneren aan de Nijkamphoeve, (Foto: Wijkberaad Houtwijk)

Opruimactie in Houtwijk voor ezel Igor

De kinderraad van Houtwijk ruimt regelmatig het winkelcentrum in haar wijk op. Hier verdienen ze zogenaamde 'crownies' mee. Dit keer gebruikten ze de 'crownies' niet voor zichzelf, maar voor een ziek dier van de Nijkamphoeve. 

De gemeente Den Haag stimuleert kinderen om in ruil voor crownies iets voor hun wijk te doen. Met deze crownies kunnen ze een dagje uit of materialen kopen om mee te spelen. 

Onlangs stak de kinderraad in winkelcentrum Houtwijk weer de handen uit de mouwen. Zwerfafval werd opgeruimd en gedumpte winkelwagentjes werden teruggebracht naar de supermarkt. De crownies die de kinderen hiermee verdienden gingen dit keer niet naar henzelf, maar naar buurtboerderij de Nijkamphoeve. 

Operatie

De buurtboerderij heeft namelijk hoge kosten moeten maken voor de operatie van ezel Igor. Igor bleek een ijzerdraadje achter in zijn tong te hebben. Vermoedelijk binnengekregen bij het eten van hooi of stro. In Utrecht werd de ezel succesvol geopereerd en al snel kon hij weer zorgeloos de wei in. Voor de boerderij waren er wel meer zorgen, aangezien het een dure operatie was. De crownies die de kinderen doneerden waren dan ook zeer welkom.

Doneren kan nog via nijkamphoeve.nl