Afbeelding
(Privéfoto)

Verbinding

het Vanaf het moment dat hij zich voorstelde als Mustapha, was er een klik. Je kunt zeggen een soort verbinding. Verbindingen vind je op allerlei niveaus en bij allerlei gebeurtenissen. Een verbinding tussen buslijnen of een verbinding aangaan, zoals in een contract. Deze verbinding heeft te maken met communicatie; elkaar begrijpen en informatie delen, zodat je gezamenlijk de problemen vanuit verschillende werkvelden kan aanpakken.
Een klik, die zeker goed werkte en die node gemist zal worden. Als je hem vraagt wat er onder andere toe doet, zal het antwoord zijn: een goede communicatie. Elkaar informeren en samen een oplossing vinden. Uiteindelijk is nee ook een antwoord en je hoeft niet altijd je zin te krijgen!
Waar gaat dit over zult u denken. Dit heeft dus te maken met de stadsdeeldirecteur en de commissie Loosduinen; in het bijzonder met de voorzitter van de commissie en de directeur.
Na een beetje aftasten werd al gauw duidelijk dat er meer te doen was en dat Loosduinen het verdient om op de kaart gezet te worden. Natuurlijk bestaan we al bijna 100 jaar, als deel van Den Haag, maar als stadsdeel moet je zorgen dat je bij B&W in het linkerrijtje komt te staan. Het rijtje waar je meetelt en eventueel meer aandacht krijgt in de vorm van subsidies. Een stadsdeelwethouder kan hier ook bij helpen, maar blijft wel op een afstand als lid van B&W. Het rechterrijtje is ook goed, maar het sust je meer in slaap: "Het gaat wel goed en dus een beetje minder subsidie-aandacht!”
Snel hadden we besloten om hier iets aan te doen en dat lukt alleen maar als je erop uitgaat en met de bewoners in gesprek gaat. Dat gingen we doen en daarnaast hadden we snel een koffieuurtje opgestart. Een extra mogelijkheid voor de bewoners om ons te kunnen spreken; aangevuld met de teamchef van politie Loosduinen.
Aanwezig zijn en je laten zien, gewoon een praatje maken op straat en niet bang zijn om ook in het weekend langs te komen. Of het nu een 60-jarig huwelijk was, bloemetjes uitdelen of een opening; Mustapha was aanwezig. Als een wethouder langs kwam of de burgemeester kwam op bezoek; hij was aanwezig.
Natuurlijk kun je hier iets van vinden, maar de meeste commentaren, die ik hoorde, zijn positief. Niet alles lukte, maar gewoon luisteren, was al erg belangrijk.
1 oktober 3 jaar geleden kwam hij dus binnenwandelen vanuit het Westland en nu wandelt hij weer naar buiten. Een soort; "Ik kwam, ik zag en ik vertrek weer”. Hele beroemde woorden, alleen het eind klopt niet helemaal.
Het is hem natuurlijk gegund, een mooie baan in Rotterdam, een wereldstad met veel potentie. We wensen hem veel succes en kom nog eens terug. Misschien kunnen we Den Haag verbinden met Rotterdam!