De voetballers van Die Haghe vieren feest met het publiek nadat er is gescoord. (Foto: HMA-Fotografie)

Die Haghe draait duel om en pakt winst

Zonder de geblesseerde aanvoerder Sander de Jong en Mark van Kippersluis begon Die Haghe aan het lastige duel tegen Voorschoten’97, dat goed uit de startblokken kwam met verzorgd voetbal.

Door Wim van de Graaf

Na een klein kwartier was daar de eerste grote kans voor Voorschoten'97, maar de kopbal ging net naast de paal. Drie minuten later was het toch raak toen een ongevaarlijk lijkende voorzet in één keer werd binnengetikt door Jim van der Krogt: 0-1. Het was Sami Aouled Said die in de 23e minuut een niet te missen kans kreeg op de gelijkmaker, maar zijn schot van dichtbij trof geen doel. Na ruim een half uur was er een gevalletje wel- of niet buitenspel en de verdedigers van Die Haghe waren hierdoor te laat bij de les, maar zo niet doelman Justin van Look die een doelpunt wist te voorkomen. Een minuut later belandde een diagonale schuiver van Benjamin Beumer in de uiterste hoek achter de Haagse goalie: 0-2. Vlak voor rust joeg Sami Aoulad Said de bal tegen de touwen: 1-2. Die Haghe moest na de rust alle zeilen bijzette. Eerst was er nog een gevaarlijke aanval van Voorschoten'97 waarbij Justin van Look als overwinnaar uit de scrimmage kwam. In deze fase liep Die Haghe achter de feiten aan en het duurde zeker tien minuten voordat er weer rust in de ploeg van trainer Marcel Koning kwam. Dat betaalde zich in de loop van de tweede helft goed uit. Een goed schot van invaller Roy van der Ven bleek het startsein voor een stormloop op het doel van Voorschoten'97. Diens inzet werd ternauwernood door de doelman tot corner verwerkt. Die Haghe zette steeds meer druk, maar was wat ongelukkig in de afwerking. Zo werd het duel er niet beter, maar wel boeiender op. Met nog negentien minuten op de klok kon de prima leidende arbiter Aniel Jhamai niets anders doen dan naar de penaltystip wijzen toen de vlugge Noah Abid naar de grond werd gewerkt. Abid nam de penaty zelf en miste de kans op de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kreeg Die Haghe waar het recht op had. Een verre inworp verraste de Voorschotense verdediging, maar niet de jonge Markas Krisenel die gedecideerd en koel zijn voet tegen de bal zette en daarmee de 2-2 op het scorebord. Die Haghe rook dat er meer te halen was. Twee minuten voor tijd was er na een duidelijke handsbal weer een strafschop. Noah Abid zette zich weer achter de bal. Nu was het wel raak en Die Haghe leidde ineens met 3-2. Vlak na de aftrap werd Sami Aoulad Said in de diepte aangespeeld en hij schoot de bal zachtjes over de te ver voor zijn doel staande doelman, omspeelde deze en schoot zelfverzekerd de bal in het lege doel voor de 4-2. Die Haghe begint de competitie met een overwinning.

Volgende week speelt Die Haghe op sportcomplex het Kleine Loo tegen VUC, een derby om naar uit te kijken.