S.V. Loosduinen zet stijgende lijn voort en wint thuis van V.V. Lyra

S.V. Loosduinen heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door thuis met 2-1 te winnen van V.V. Lyra. Op een druk sportpark Madestein was het scheidsrechter Post die klokslag half 3 floot voor de pupil van de week: Jack van den Berg, die samen met speler Bart Ruwaard de aftrap verrichtte.

Sander Böhms

De eerste helft begon Loosduinen net als de afgelopen wedstrijden scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. Na een aantal goede kansen was het in de twaalfde minuut Bart Ruwaard die de keeper in de korte hoek passeerde en zo de 1-0 op het scorebord zette.

Lyra probeerde hierna het middenveld in handen te krijgen maar de ervaren spelers Kevin Baptiste en Nick Voorham zetten de poppetjes op de goede plek en hielden hun medespelers scherp. In de tweeëntwintigste minuut was het centrale verdediger Jordy Pronk die met een schitterende pass Bart Ruwaard diep stuurde. Bart faalde één op één met de keeper niet en schoot zo wederom met een lage schuiver de bal binnen. De 2-0 was een feit.

Lyra trainer Pim van der Hoorn greep hierna in en wisselde twee spelers. Na een aanval van Lyra werd er in de 16 meter ongelukkig hands gemaakt en wees scheidsrechter Post gedecideerd naar de stip, een penalty welke door Lyra aanvoerder Robin Vijverberg werd binnengeschoten.

De spelers van S.V. Loosduinen waren scherp en geconcentreerd

De tweede helft kreeg Loosduinen via Kris Flinterman, Bart Ruwaard en de ingevallen Thomas van Berkel nog wel enkele kansen maar deze gingen er niet in. De prioriteit lag noodgedwongen door het drukken van Lyra op het verdedigen van de voorsprong. Zoals eerder gememoreerd waren de spelers van S.V. Loosduinen echter scherp en geconcentreerd en zodoende werd de 2-1 met succes verdedigd. Na vier minuten blessuretijd floot de overigens goed leidende scheidsrechter Post voor het einde van de wedstrijd en was de vreugde groot in het Loosduinen kamp.

Plek negen

Door dit resultaat en de resultaten op de andere velden in voorgaande weken klimt S.V. Loosduinen naar plek negen met dertien punten uit dertien wedstrijden. Zaterdag 19 maart speelt S.V. Loosduinen een uitwedstrijd in en tegen Monster, aanvang half 3.