Gratis naar het Mauritshuis met de familie-expeditie van de bibliotheek

Gratis naar het Mauritshuis? Dat kan woensdag 13 juli met de familie-expeditie van de Centrale Bibliotheek. Van 14.00 tot 16.45 uur kan men zich onderdompelen in de wereld van de beroemde kunstschilder Johannes Vermeer. 

Het is 200 jaar geleden dat het Mauritshuis - ooit gebouwd als woonhuis voor graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen - een museum werd. Dit jubileum viert Bibliotheek Den Haag in de zomervakantie met de inwoners van Den Haag.

Familie-expedities vertrekken vanuit verschillende bibliotheken naar het Mauritshuis. Daar duiken de deelnemers in de wereld van de beroemde schilder Johannes Vermeer. Welke verf gebruikte hij in zijn schilderijen? Hoe speelde hij met licht? En wie was toch dat meisje met de parel? Leuke activiteiten laten kinderen kennismaken met deze beroemde 17e-eeuwse kunstenaar. Kijkend en knutselend komen ze van alles over Vermeer te weten.

De expeditie begint in de bibliotheek. Het Mauritshuis is dicht bij de Centrale Bibliotheek, dus gaan de deelnemers wandelend naar het Mauritshuis. In het Mauritshuis kan iedereen het museumprogramma volgen. Na afloop wandelen de deelnemers terug naar de bibiotheek.

Reserveren

Er kunnen twintig personen kunnen mee met deze expeditie, dus reserveer op tijd een plekje. Kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. Zorg wel voor minimaal één volwassene als begeleider per drie kinderen.