Artiesten en musici traden geheel belangeloos op uit dankbaarheid voor de tomeloze inzet van het zorgpersoneel tijdens de coronacrisis.
Artiesten en musici traden geheel belangeloos op uit dankbaarheid voor de tomeloze inzet van het zorgpersoneel tijdens de coronacrisis. (Foto: gemeente Den Haag)

Uit het dagboek van de burgemeester

Tweewekelijks vertelt burgemeester Jan van Zanen via zijn fotodagboek over zijn dagen en belevenissen. Dit keer een passage uit zijn dagboek over de herdenking Scheveningse Zeelieden.

Den Haag - 20 juni. In Amare wordt vanavond de Haagse zorgsector in het zonnetje gezet met een concert. De rode loper ligt (ook letterlijk) uit voor de ruim 1.300 verpleegkundigen, artsen, schoonmakers en andere aanwezigen die allemaal feestelijk zijn gekleed voor dit bijzondere moment. Onder de titel ‘Samen voor de Zorg' treedt een keur aan artiesten en musici geheel belangeloos op uit dankbaarheid voor de tomeloze inzet van het zorgpersoneel tijdens de coronacrisis. Van jazz tot klassiek, en van musical tot Haagse rock, het programma is zeer gevarieerd. Bij binnenkomst heten de gastheren van de avond Ricardo Sibelo, Jan Zoet en Hans Biesheuvel mij welkom. Natuurlijk is Amare-medewerker Joanne er ook. Top. Loop even later samen met premier Mark Rutte de zaal in. Na zijn warme welkomstwoorden barsten de optredens los van onder meer Ruth Jacott, Miranda van Kralingen, Shirma Rouse, de Paul van Vliet Academie, Nurlaila Karim, een bigband bestaande uit docenten en alumni van het Koninklijk Conservatorium onder leiding van Rob Horsting (‘All Star Big Band of the Hague') en DI-RECT. Lee Towers zingt als laatste de zaal toe. Geweldig. Sjaak Bral praat alle optredens vrolijk aan elkaar. Spreek zelf iedereen kort na de pauze toe. Dank de Four Tops, de vier initiatiefnemers en tevens organisatoren van het concert Marjorie Barnes, Sonia Sin, Jurjen Donkers en Bob Wijnen die er met dit concert voor hebben gezorgd dat het rijke Haagse culturele leven opnieuw voor het voetlicht is gebracht. Wie weet vindt hun geweldige initiatief navolging elders in Nederland.


Lees verder op www.janvanzanen.nl