V.l.n.r. Nicoline Grötzebauch (De Mussen), Ghalib Alasadi (Shell),  Rob de Jong (Shell), Johan van Vlimmeren (Shell) en Arnoud Dikker (De Mussen)
V.l.n.r. Nicoline Grötzebauch (De Mussen), Ghalib Alasadi (Shell), Rob de Jong (Shell), Johan van Vlimmeren (Shell) en Arnoud Dikker (De Mussen) (Foto: pr)

Shell schenkt vijftig afgeschreven laptops aan buurtcentrum De Mussen

Algemeen

Buurtcentrum de Mussen in de Schilderswijk heeft laptops, dubbele beeldschermen en toetsenborden van Shell Pernis gekregen. En dat was hard nodig. 

“Het oudste buurtcentrum van Nederland had de oudste apparatuur die ik in tijden heb gezien,” zegt Rob de Jong, operationeel ict manager van Shell Pernis. “Ik dacht: die medewerkers en vrijwilligers doen zulk mooi werk, waarom doneren wij niet onze apparatuur die het nog prima doet, maar bij ons is afgeschreven? Mijn manager Johan van Vlimmeren was meteen voor.” Zo verhuisden vijftig laptops, dubbele beeldschermen en toetsenborden van Pernis naar de Schilderswijk. 

Rondleiding

De Jong en Van Vlimmeren kregen onlangs een rondleiding langs de, met Shell ingerichte, werkplekken. Directeur Nicoline Grötzebauch bedankte de heren met een bos bloemen. Projectleider bij De Mussen Alexia Tazelaar is blij met de schenking “Wij hebben als buurtcentrum zelf geen geld om dit soort investeringen te doen. Al het geld dat wij krijgen van de gemeente, donateurs en subsidies gaat rechtstreeks naar activiteiten voor onze bezoekers: de wijkbewoners uit de Schilderswijk. Onze medewerkers en vrijwilligers vinden het een verademing. De laptops zijn snel, de schermen hoeven niet meer op stapels boeken te staan. En nu we niet meer vastzitten aan een vaste computer, kunnen we overal werken. Ook onze vrijwilligers zoals de Schilderswijk Moeders en de mentoren kunnen gebruik maken van een laptop en wijkbewoners direct helpen, bijvoorbeeld met het invullen van formulieren of het maken van een cv.” 

Vrouwenacademie

Shell doneerde al eerder laptops voor de studenten aan Vrouwenacademie De Mussen. Een project waar vrouwen uit de regio Den Haag zonder een geldige startkwalificatie een opleiding kunnen volgen in een krapteberoep zodat zij de stap naar betaald werk kunnen zetten. Dankzij deze donatie kunnen ook vrouwen die zich geen laptop kunnen permitteren, een opleiding volgen en hun economische situatie verbeteren. 

De oude apparatuur van het buurtcentrum gaat naar vrijwilligers in de wijk die nu helemaal geen computer hebben. 

Tijdens de rondleiding raakte Van Vlimmeren zo onder de indruk van wat hij zag, dat hij zich spontaan heeft aangemeld om vrijwilligerswerk te doen. Hij gaat aan de slag als mentor om mensen te begeleiden naar betaald werk.