Gijsbert van Herk (links) en wethouder Martijn Balster verrichten de officiële opening.
Gijsbert van Herk (links) en wethouder Martijn Balster verrichten de officiële opening. (Foto: Staedion)

Start bouw Wenkebach met woonconcept ‘Wonen met een Plus’

Het voormalig verzorgingshuis op de hoek van de Wenckebachstraat en de Noordpolderkade is gesloopt. Er komt een nieuw duurzaam woongebouw speciaal voor ouderen voor terug. Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion en wethouder Martijn Balster startten donderdag 22 september de bouw van 136 sociale huurappartementen in de Wenckebachstraat. Dit deden ze door hun handafdrukken in het beton te zetten.

Er komen 103 tweekamerappartementen en 33 driekamerappartementen. Het gebouw krijgt een nieuwe binnentuin. De hoogbouw van acht lagen op de hoek is een verwijzing naar de toren van de Majellakerk die op deze plek heeft gestaan. Alle woningen in Wenckebach zijn gelegen aan atriumgangen, waardoor bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Verder zijn de woningen zo ontworpen dat bewoners met zorg en diensten aan huis ondersteund kunnen worden en is het gebouw goed toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn. De verwachte oplevering is gepland in het voorjaar van 2024.
Gijsbert van Herk: "Ouderen vinden het vaak fijn om in dezelfde buurt te blijven wonen met de daarbij horende voorzieningen. Dat is ook de reden waarom wij in Wenckebach ons woonconcept ‘Wonen met een Plus' introduceren. Met ‘Wonen met een Plus' wordt door Staedion - met betrokken maatschappelijke organisaties en de bewoners - een vitale leefgemeenschap gecreëerd voor mensen die hier bewust voor kiezen of dit nodig hebben voor het behoud van hun zelfstandigheid.”