Nog even even met twee kleine deelnemers aan de aanschuif BBQ op de foto.
Nog even even met twee kleine deelnemers aan de aanschuif BBQ op de foto. (Foto: gemeente Den Haag)

Uit het dagboek van de burgemeester

Tweewekelijks vertelt burgemeester Jan van Zanen via zijn fotodagboek over zijn dagen en belevenissen. Dit keer over zijn aanwezigheid bij de grote-gratis-aanschuif-BBQ in het Zuiderparktheater.

Den Haag- 13 september. Ga aan het begin van de avond naar het openluchttheater in het Zuiderpark aan de Henriette Roland Holstweg, op uitnodiging van Gert-Jan Oplaat (voorzitter van de Nepluvi, de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie). Hier vindt vanavond een grote-gratis-aanschuif-BBQ plaats. De organisatie is in handen van de Participatiekeuken. Zo’n 1.500 bewoners uit de buurt zijn uitgenodigd. Chef-kok Michel Schimmel en honderd vrijwilligers zijn in touw om er een mooie avond van te maken. Word hartelijk ontvangen door Gert-Jan en de coördinator van de Participatiekeuken, Ben Lachhab. Krijg een Participatiekeukenschort omgestrikt. Loop samen met Gert-Jan en Ben langs de buffetten en de enorme ‘smokers’. Begroet een groot aantal bewoners en zie dat velen enorm genieten van het eten, de muziek en elkaar. Bedank op het podium alle vrijwilligers, de initiatiefnemers en partners. Wat een prachtig idee. 

Benieuwd naar de belevenissen van de burgemeester. Op de website www.janvanzanen.nl vindt u nog meer verhalen uit zijn dagboek.