HSP en ChristenUnie/SGP stellen vragen over overlast flitsbezorgdienst

De bewoners van de Nieuwe Molstraat zijn er volgens Tim de Boer van HSP en Judith Klokkenburg van ChristenUnie/SGP helemaal klaar mee. In een smal bedrijfspand is sinds een paar maanden de flitsbezorger Getir gevestigd. En dat zorgt voor nogal wat overlast.

"Zo is er geen opstelruimte voor de scooters en fietsen, geen parkeerruimte voor de bezorgers en geen laad- en losgelegenheid”, vertelt Klokkenburg. "Het is nog erger", vult Tim de Boer aan. "De bevoorrading kan alleen plaatsvinden door met de vrachtwagen achteruit, tegen de rijrichting in de straat, in te rijden. Dit heeft gevaarlijke situaties en oponthoud tot gevolg." Volgens beiden gebeurt dit niet één keer per week, maar meerdere keren per dag.
Inmiddels heeft flitsbezorgdienst Getir een officiële vergunningsaanvraag ingediend. Zolang die in behandeling is kan de gemeente niets doen. "Het is belachelijk dat de gemeente meewerkt aan een overduidelijk stomme zakelijke beslissing van Getir om zich in dit smalle woonstraatje te vestigen”, aldus De Boer.
De Haagse Stadspartij en de ChristenUnie/SGP hebben over deze kwestie inmiddels vragen gesteld aan het stadsbestuur. Zo willen de partijen onder andere weten of in de beoordeling van de vergunningsaanvraag voor het verbouwen van het pand door Getir wordt meegenomen dat het pand momenteel niet op een normale wijze te bevoorraden is. en ook dat er helemaal geen opstelruimte voor bezorgfietsen en -scooters is.