De eerste schop gaat de grond in op het Piet Heinplein.
De eerste schop gaat de grond in op het Piet Heinplein. (Foto: Jurriaan Brobbel/gemeente Den Haag)

Herinrichting Piet Heinplein van start

Verantwoordelijk wethouder Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte) stak verleden week woensdag symbolisch de eerste schop in de grond voor de herinrichting van het Piet Heinplein. Niet alleen worden de kademuren en bruggen rondom het plein vervangen, ook wordt de gracht onder het plein weer zichtbaar. De werkzaamheden duren tot en met het najaar van 2023.

Veel van de oude kademuren en bruggen in Den Haag steunen op een houten fundering. Deze fundering blijkt op veel plaatsen te zijn aangetast door een bacterie. De gemeente Den Haag is daarom bezig met het vervangen van de bruggen en kademuren in de stad. Dat gebeurt volgens een vaste planning. Vanaf maart 2022 tot en met het najaar van 2023 zijn de Anna Paulownabrug, Elandbrug en kademuren rondom het Piet Heinplein aan de beurt.

Herinrichting 

Gelijktijdig met het vervangen van de bruggen en kademuren, wordt het Piet Heinplein opnieuw ingericht. Zo verdwijnt de overkapping over de gracht, waardoor het water meer de ruimte krijgt. Het plein wordt een gebied voor langzaam verkeer en een plek om te ontspannen.

Bredemeijer: "We maken de ruimte buiten in Den Haag aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers. Het Piet Heinplein wordt een plek waar je straks lekker kan ontspannen en genieten. Een echte ontmoetingsplek langs en op het water!"

De hoofdwerkzaamheden vinden plaats tot en met het najaar van 2023. Het werk wordt uitgevoerd in twee fases. In fase 1 wordt de Anna Paulownabrug vervangen en de overkapping van de gracht weggehaald. Vanaf oktober 2022 start fase 2 met het vervangen van de Elandbrug en de herinrichting van het Piet Heinplein.

Toolkit

De gemeente heeft speciaal voor de ondernemers en organisaties in de buurt een toolkit ontwikkeld. Hierin vinden zij diverse bestanden die zij kunnen gebruiken in de communicatie richting hun medewerkers, klanten en leveranciers. Het gaat onder andere om omleidingskaarten, sfeerbeelden en voorbeeldteksten. De toolkit kan aangevraagd worden door te mailen naar pietheinplein@denhaag.nl. De aanvrager ontvangt de bestanden dan digitaal.
Bekijk de volledige planning en omleidingen op: www.denhaag.nl/pietheinplein


UB40, DI-RECT en Maan naar Parkpop

De eerste namen voor Parkpop zijn bekend. UB40, DI-RECT, Maan, Kevin & The Animals, Goldband en Froukje treden op tijdens de 40ste editie. Het gratis festival vind dit jaar plaats op zondag 12 juni op het Malieveld.

Na bijna drie jaar is het eindelijk zover. "We hebben helaas ons jubileum twee keer moeten uitstellen door corona maar dit jaar gaan we het eindelijk vieren met een geweldig programma. We kijken er naar uit om op 12 juni opnieuw te laten zien waarom Den Haag de muziekstad van Nederland is!'' zegt festivaldirecteur Guus Dutrieux.

Bij een jubileumeditie hoort een band van wereldformaat. Dat is de organisatie van Parkpop gelukt met het vastleggen van de Britse band UB40. Met de unieke stem van frontman Ali Campbell heeft de Engelse band meerdere hits als ‘Red Red Wine' en ‘Food For Thought' gescoord. Dit jaar laat Ali Campbell nogmaals zijn kunsten zien tijdens Parkpop. 

En met DI-RECT en Goldband treden maar liefst twee Haagse bands op tijdens de jubileumeditie.




En zo moet het uiteindelijk worden.