Verkiezingsdebat in Theater aan het Spui

In Theater aan het Spui is donderdag 24 februari van 16.00 tot 18.00 uur een verkiezingsdebat. Platform Stad peilt voor de gemeenteraadsverkiezingen hoe hard de ambities van de partijen zijn.  

De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn in aantocht. De verkiezingsprogramma's staan vol met stevige beloften over meer groen, betaalbare woningen en sneller OV. Ondertussen groeit Den Haag snel waardoor de leefomgeving ook verandert. De politiek staat voor scherpe keuzes. Gaan we bijvoorbeeld voor meer hoogbouw of juist voor laagbouw, ook als dat laatste ten koste van groen gaat? Platform STAD peilt hoe hard de ambities zijn.
De volgende lijsttrekkers en raadsleden gaan met elkaar in debat: CDA (Hilbert Bredemeijer),Christen Unie / SGP (Judith Klokkenberg), D66 (Robert van Asten), DENK (Nur Icar), GroenLinks, Hart voor Den Haag / Groep de Mos (Richard de Mos),HSP (Tim de Boer), PVDA (Martijn Balster),PvdD (Leonie Gerritsen), PVV, SP (Lesley Arp),VVD. De aanwezigheid van Nur Icar en Richard de Mos is onder voorbehoud. Na een korte introductie van een dilemma reageren politici op stellingen en gaan ze met elkaar in debat. Hoe denken zij over bijvoorbeeld betaalbare woningen, renovatie, optoppen, wooncrisis, ruimtelijke segregatie, kleinschalige bedrijfsruimten, bomen, biobasedbouwmaterialen, hittestress, maximumsnelheid, fietsen en parkeerplekken? Bij elke ronde kan het publiek vragen stellen.
Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Het debat kan ook online worden gevolgd. Aanmelden kan via https://www.platformstad.nl/agenda/verkiezingsdebat-2022/