Op dinsdag 1 februari namen World Forum en Dunea samen met dwethouder Liesbeth van Tongeren de tapkranen feestelijk in gebruik.
Op dinsdag 1 februari namen World Forum en Dunea samen met dwethouder Liesbeth van Tongeren de tapkranen feestelijk in gebruik. (Foto: Dunea)

Vijf watertapkranen bij World Forum

Bezoekers van World Forum The Hague kunnen voortaan gratis en onbeperkt kraanwater tappen uit vijf watertapkranen van Dunea. Ook in de foyers en vergaderruimtes wordt duurzaam kraanwater geschonken. 

Door de aanwezigheid van de tapkranen hoeft World Forum geen flessenwater meer te schenken en te verkopen. Zo dragen World Forum en Dunea bij aan het verminderen van plastic afval. De ontwikkelingen passen bij de duurzame bedrijfsvoering binnen World Forum The Hague. Michiel Middendorf, general manager, licht toe: "Het is niet meer van deze tijd om in een ander land water uit de grond te halen en deze in flessen door middel van vervuilend transport naar ons toe te halen. En dat terwijl we hier het lekkerste en zuiverste drinkwater uit onze eigen Haagse duinen mogen tappen!”

13 duizend flesjes

World Forum The Hague nam in een gemiddeld jaar jaarlijks meer dan 13 duizend flesjes gebotteld water af, in totaal 6,5 duizend liter water. Deze hoeveelheid water komt nu rechtstreeks uit de tapkranen. Wethouder Liesbeth van Tongeren is hier blij mee: "Plastic flesjes zijn echt niet meer van deze tijd en belanden te vaak op straat of in de natuur. Gelukkig drinken steeds meer mensen kraanwater en kun je steeds vaker onderweg je flesje vullen. Fijn dat dit nu ook in World Forum The Hague kan.” 

Dunea zorgt voor het jaarlijks onderhoud van de tappunten. Ook de flessen waarin World Forum zijn tafelwater serveert, zijn geleverd door Dunea. Wim Drossaert, directeur van Dunea: "World Forum is de eerste grote evenementenlocatie waar binnen-tapkranen zijn geplaatst. Wij hopen dat veel bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en ook kraanwater gaan schenken.”