De tegels liggen schots en scheef.
De tegels liggen schots en scheef. (Foto: gemeente Den Haag)

Opknapbeurt voor parkeervakken

De parkeervakken langs de Vaillantlaan worden opnieuw bestraat. Tijdens de werkzaamheden is de doorgaande weg door de Schilderswijk niet afgesloten. Wel is er zo nu en dan verkeershinder.

De gemeente pakt de parkeervakken langs de Vaillantlaan aan omdat de bestrating hier slecht wordt. Wortels van de bomen komen omhoog en hierdoor liggen de tegels in de parkeervakken scheef. En bij regen kan het water niet wegstromen. De werkzaamheden starten maandag 31 oktober en duren tot en met half maart 2023.

Tijdens de werkzaamheden is de Vaillantlaan niet afgesloten. Autoverkeer moet er wel rekening mee houden dat er zo nu en dan maar één rijbaan beschikbaar is. Zodra er werkzaamheden zijn bij de bushalte Hobbemastraat, wordt de bushalte tijdelijk verplaatst. Er wordt zoveel mogelijk buiten de spitsuren gewerkt.

De fiets- en voetpaden worden niet afgesloten. Wel is het nodig om het fietspad smaller te maken. Zo nu en dan worden fietsers en voetgangers omgeleid. Dit wordt met verkeersborden aangegeven. Een werkterrein is een gevaarlijke plek. Het is daarom goed om dit aan kinderen te vertellen en ze ervan weg te houden.

De hulpdiensten (ambulance, brandweer en politie) hebben altijd doorgang over het kruispunt bij noodgevallen.