Dylan Romeo (tweede van links, bovenste rij), tijdens een eerder bezoek aan seniorengroep Wayaca.
Dylan Romeo (tweede van links, bovenste rij), tijdens een eerder bezoek aan seniorengroep Wayaca. (Foto: pr)

Dylan Romeo in actie voor Caribische senioren in Den Haag

Dylan Romeo (D66) komt in actie voor de Caribische seniorengroep ‘Wayaca' en start een inzamelingsactie. De Hagenaar met Caribische roots deed eerder dit jaar mee met de gemeenteraadsverkiezingen namens de democratische partij en zette zich al volop in voor de Caribische gemeenschap in ‘zijn' stad. Daar geeft hij nu graag een vervolg aan.

Romeo: "Caribische ouderen worden nog te vaak vergeten door de gemeente. Na een periode vol coronamaatregelen zijn zij nog verder geïsoleerd geraakt van de samenleving en is de eenzaamheid onder deze groep alsmaar nóg groter geworden. Als ambassadeur van de Caribische gemeenschap in Den Haag pleit ik dan ook voor meer aandacht voor alsmaar groter wordende problematiek. Iedereen - óók deze kwetsbare groep - verdient het namelijk om mee te doen in de maatschappij en zich te kunnen omringen met gelijkgestemden."
Wayaca is een ouderengroep die, met een gemiddeld 30 senioren, wekelijks bij elkaar komt in de Haagse binnenstad. Tijdens de bijeenkomsten vinden verschillende activiteiten plaats; creamiddagen, sport en spel, voorlichtingen over verschillende thema's en andere handvatten om de eenzaamheid onder de Caribische ouderen te bestrijden.
Momenteel ontvangt de groep slechts een minimaal bedrag vanuit gemeentelijke potjes. Onvoldoende om dit ook op langere termijn aan te kunnen blijven bieden. Daarom zamelt Romeo gedurende de maanden mei en juni geld in voor de ouderen. Zijn doel is om minimaal 1500 euro op te halen.

Doneren is mogelijk via de website gofundme.com/f/in-actie-voor-wayaca én via de link op het Instagram kanaal @romeodylan_