In juni nieuwe groep van start bij WijkLeerbedrijf Den Haag Schilderswijk

Acht deelnemers van WijkLeerbedrijf Den Haag Schilderswijk nemen op donderdag 19 mei hun MBO-1 diploma Assistent Zorg en Dienstverlening in ontvangst. Binnenkort gaat een nieuwe groep van start. 

Het WijkLeerbedrijf is opgericht om informele hulp aan mensen in de wijk te bieden en om mensen op te leiden voor een baan als assistent dienstverlening in de zorg. Het idee is simpel. Inwoners van gemeente Den Haag die een bijstandsuitkering hebben, nog niet eerder een diploma behaald hebben, en graag in de thuiszorg als huishoudelijke hulp willen werken, volgen een traject inclusief opleiding en begeleiding naar betaald werk. Tijdens de opleiding doen ze vervolgens praktijkervaring op die aansluit bij hun mbo-opleiding assistent zorg. Het WijkLeerbedrijf levert ieder jaar meer dan 10.000 uur informele hulp.
De huidige groep is een jaar geleden bij WijkLeerbedrijf Den Haag Schilderswijk gestart. De deelnemers hebben twee dagen stage in de wijk gelopen en twee dagen per week les gehad in vakken als Nederlands, rekenen, burgerschap, loopbaanbegeleiding en uiteraard praktijklessen.
Een nieuwe groep start in juni. Er zijn nog plaatsen vrij. Geïnteresseerden die vanuit de gemeente een bijstandsuitkering ontvangen kunnen vrijblijvend een afspraak maken met het Wijkleerbedrijf. Het adres is: Van Ostadestraat 110. Het Wijkleerbedrijf is bereikbaar op tel: 06-19196345 of per mail: schilderswijk@wijkleerbedrijf.nl