PvdA Rijswijk vertaalt programma in gebarentaal

De PvdA in Rijswijk heeft haar programma vertaald in gebarentaal. Lijsttrekker Gijs van Malsen: “Voor de PvdA Rijswijk is het belangrijk dat iedereen geïnformeerd kan stemmen. De opkomst is laag onder mensen waarvoor Nederlands een tweede taal is, zoals doven. Terwijl de gemeente er ook voor hen is.”

Ook mensen die Engels, Arabisch of Turks spreken kunnen bij de PvdA Rijswijk terecht. “Doven kunnen wel Nederlands, maar begrijpen gebarentaal makkelijker. Zo is dat ook voor mensen met een andere moedertaal als Arabisch of Turks. Engels is belangrijk, omdat alle mensen die vijf jaar in Nederland wonen mogen stemmen, zoals veel expats.”

'gelijke kansen voor ieder kind'

Eerste keer

Andere partijen in Rijswijk doen dit niet, en ook voor de PvdA is het de eerste keer. “1 op de 10 Rijswijkers is slechthorend. Voor hen ondertitelen we al langer onze video’s. Het is belangrijk dat we alert blijven dat we iedereen blijven bereiken met onze boodschap over betaalbaar wonen, gelijke kansen voor ieder kind en een groen Rijswijk. Want iedereen doet mee.”

De talen zijn te vinden op de website van de PvdA Rijswijk: https://rijswijk.pvda.nl.