Minister De Jonge bezoekt The Minister in Rijswijk

Afgelopen vrijdag 14 januari was Hugo de Jonge in Rijswijk voor een van zijn eerste taken als nieuwe minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Hij beklom, hoe toepasselijk, The Minister. Dit deed hij samen met wethouder Armand van de Laar (D66). 

Vooraf liepen de heren een rondje door Rijswijk, waarbij de wethouder de minister bijpraatte over de gebiedsontwikkelingen, met grote projecten als Bogaard Stadscentrum, het Havenkwartier en Kesslerpark.

Wandelroute

De wandeling liep vanaf het Bogaardplein door Bogaard Stadscentrum richting het transformatieproject The Minister; het grootste leegstaande kantoor van Rijswijk dat momenteel wordt omgebouwd tot een woningcomplex.

24e verdieping

De minister en wethouder beklommen The Minister helemaal tot aan de 24e verdieping, waar zij een mooi uitzicht over de stad hadden. Daarna vond er een korte presentatie plaats in het stadhuis over de kansen en uitdagingen die Rijswijk ervaart bij haar gebiedsontwikkelingen, zo bericht de website van de gemeente.

Tweet

Minister Hugo de Jonge plaatste dezelfde dag nog een Tweet met foto's op het social mediaplatform Twitter over zijn bezoek aan Rijswijk: "Met meer tempo meer betaalbare woningen bouwen. In Rijswijk zijn ze daar hard mee bezig. Wethouder Armand van de Laar en projectleider Arjen Stam praatten mij bij over de bouw van 1.400 woningen die gebouwd kunnen worden dankzij een bijdrage uit de #woningbouwimpuls."