De Rijswijkse Schouwburg op een zonnige dag
De Rijswijkse Schouwburg op een zonnige dag (Foto: Rijswijkse Schouwburg)

Corrie kon door actie Rijswijkse Schouwburg eindelijk weer knuffelen

(Vervolg voorpagina)


Een praktische overweging is dat, wanneer iemand een kaartje koopt en de voorstelling onverhoopt wordt afgelast, het geld niet verdwijnt.

"De voorstelling wordt verplaatst, of je krijgt een voucher. Eventueel kunnen we de aankoop zelfs restitueren. Wie slim is, koopt alvast dat kaartje. Zelfs als-ie verschoven wordt, zit je wél eersterangs."
Het programma voor de rest van het seizoen is alvast te bekijken op de website. "Kijk alvast naar april, mei, of juni. Er staat heel wat moois op het programma." Dat levert in elk geval voorpret op. Want hoewel de show nog niet door mag gaan, mogen we er wel altijd naar blijven verlangen.

Spotlight-actie

Om in contact te blijven met het publiek, heeft de Rijswijkse Schouwburg voor deze maand de actie ‘Wie zet jij in de spotlight?’ bedacht. Voor deze sympathieke actie kun je iemand opgeven die je graag een keer in de spotlight zet. Vervolgens wordt diegene verrast door een artiest. Op vrijdag 14 januari waren de eerste gelukkigen aan de beurt: meester Wilfred van groep 8 op de Petrusschool in Rijswijk en de zorgmedewerkers van Turfschipper, een werklocatie voor kwetsbare burgers van zorgorganisatie Middin in Wateringen.

Marco Lopes

In beide gevallen gaf artiest Marco Lopes een stoepvoorstelling. Meester Wilfred was genomineerd door Linda, de moeder van Sophie, omdat hij een “meestervlogger is op YouTube, 'Wie is de mol' organiseert op school en leuk digitaal thuisonderwijs verzorgt. Wilfred is zo’n leerkracht waar je over dertig jaar nog aan terugdenkt."
De zorgmedewerkers van Middin werden in het zonnetje gezet na nominatie door Silvia, omdat zij “ondanks alle coronaperikelen uitstekende zorg blijven leveren” aan haar zus Corrie (55), die een licht verstandelijke beperking heeft.

Tranen

Niet alleen de zorgmedewerkers van Turfschipper waren blij verrast door de laatstgenoemde actie. Ook cliënt Corrie had het niet zien aankomen. Ze barstte van blijdschap in tranen uit. Corrie: "Mijn zus had me wel een beetje voorbereid. Ze zei: je zal vrijdag visite ontvangen. Ook mijn begeleiders hadden me voorbereid, gezegd dat ik tijdens het werk naar buiten zou gaan. Dat het vandaag een beetje anders zou zijn dan normaal."

Naai-atelier

Binnen bij Middin in Wateringen heerst een gemoedelijke sfeer. Bij de woon- en dagbesteding voor mensen met een lichte beperking is structuur belangrijk. Net na de verrassingsactie van de Rijswijkse Schouwburg, als de theatermensen en cameraploeg weer vertrokken zijn, brengt begeleider Tissem thee langs de hardwerkende cliënten, terwijl ze met alle geduld hun vragen beantwoordt. Corrie gaat ook weer aan het werk, zoals altijd. Ze knoopt er die dag kussens. Daar is ze goed in. Haar favoriete werkplek is het naai-atelier. Naast kussens zijn hoezen voor wijnflessen haar specialiteit. In kasten voor het raam staan indrukwekkend mooie creaties uitgestald van Corrie en haar collega's, zoals zelfgemaakte kaarsen en truien met de opdruk van een eenhoorn of smiley.

Cameraploeg

Normaal gesproken werkt Corrie op vrijdag tot half elf, om dan koffiepauze te houden. Maar nu liep ze al iets eerder dan de koffiepauze naar buiten. Daar wachtten Casper en Jeroen van de Rijswijkse Schouwburg en een cameraploeg haar en enkele begeleiders op. Na diverse toespraken, ook van de locatiemanager, kwam er plotseling een enorme knuffelbeer tevoorschijn. Waar ze nog echt mee mocht knuffelen ook. Corrie vond het "heel leuk" om "eindelijk te mogen knuffelen in deze coronatijd". Beelden van deze actie zijn te bekijken op Rijswijk.tv.

Gezelligheid brengen

Renée van Ingen licht de actie toe. "'Wie zet jij in de spotlight?' is bedoeld om het positieve te benadrukken. Ondanks alles willen we in deze tijd gezelligheid brengen. We bedachten dit, en binnen een week was het gefilmd en online. We zijn erg hands-on bij de Schouwburg. Iedereen draagt meteen zijn steentje bij."

Iemand verrassen?

Wilt u op 28 januari iemand laten verrassen met deze actie? U kunt diegene opgeven tot en met 26 januari via rijswijkseschouwburg.nl/spotlight. Behalve op een verrassingsoptreden van een artiest, maakt u kans op twee vrijkaarten voor een voorstelling.

Corrie (derde van rechts) vond de knuffelbeer geweldig