Eindelijk kan het Politie Mannenkoor het jaar weer traditiegetrouw afsluiten in de Oude Kerk in Rijswijk.
Eindelijk kan het Politie Mannenkoor het jaar weer traditiegetrouw afsluiten in de Oude Kerk in Rijswijk. (Foto: Entre Nous)

Politie Mannenkoor ‘Entre Nous’ geeft kerstconcert in Oude Kerk Rijswijk

Cultuur

Op donderdagavond 15 december 2022 treedt Politie Mannenkoor ‘Entre Nous’ op in de Oude Kerk aan de Herenstraat 62 in Rijswijk. Het koor verzorgt een avondvullend kerstprogramma met twee speciale gastmuzikanten.

Politie Mannenkoor ‘Entre Nous’ is opgericht in 1910 en staat al jaren garant voor concerten in onder meer verzorgingstehuizen en revalidatiecentra in de regio Haaglanden. Het afsluiten van het jaar met een kerstconcert in de Oude Kerk aan de Herenstraat is een jaarlijkse traditie, die de afgelopen twee jaren geen doorgang kon vinden door de coronamaatregelen. Dit jaar kan het voor het eerst weer.

Gastmuzikanten

Deel van het programma zijn de speciale bijdragen van Carla Bos, concertharpiste en Jan Noordzij, een organist uit Antwerpen. Carla Bos vindt tijdens haar optredens het persoonlijke contact tussen het publiek en haarzelf belangrijk. Dat maakt haar optredens tot een unieke ervaring. “Je verwonderen, samen lachen, ontroering delen, je ziel laten raken” - dat is Carla’s doel. Jan Noordzij is sinds 2015 organist-titularis van de Sint-Walburgiskerk in Antwerpen. Door studie leerde hij later de Belgische en Franse orgelcultuur kennen en raakte hij actief betrokken bij de Antwerpse Kathedraalconcerten. Sinds 2017 is hij ook organist in de Sint-Michielskerk in Antwerpen. Daarnaast geeft hij ook regelmatig concerten, zoals donderdag 15 december in Rijswijk. 

Praktische info

De avond in de Oude Kerk wordt geleid door Warner Fokkens, dirigent van “Entre Nous”. Het concert begint om 20.00 - inloop in de kerk is mogelijk vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten €15,- en zijn te bestellen via entrenous.nl of bij aanvang van het concert aan de kerk.