Miranda Janse is een gepassioneerde harpiste die voornamelijk klassieke muziek speelt.
Miranda Janse is een gepassioneerde harpiste die voornamelijk klassieke muziek speelt. (Foto: PR)

Harpconcert Miranda Janse in de Bonifatiuskerk

Cultuur

Zondag 27 november geeft Miranda Janse een harpconcert in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. De titel: ‘Fantasieën.’

Het concert begint om 15.00 uur. Janse voert werken uit van L. Spohr (Fantasie c-moll, Op 35); F. Godefroid (Etude de Concert, Op 193); A. Zabel (Fantasie sur les motifs de l’opera Cause de Gounod, Op. 12); B. Smetana, arr H. Trnecek (The Moldau, Op. 43) en A. Lenaerts (Fantasie sur la Bohème de Puccini).

Opleidingen

Miranda Janse is een gepassioneerde harpiste die voornamelijk klassieke muziek speelt. Zij begon haar harplessen op 9-jarige leeftijd en al op 13-jarige leeftijd begon ze in de Jong Talent Academie uit Rotterdam als harpdocent waar ze ook haar Bacheloropleiding voortzette. In haar Bacheloropleiding volgde ze ook jazz- en improvisatielessen. In die periode volgde ze ook Masterclasses. Na haar Bachelor volgde Miranda privélessen in Wenen bij Anneleen Lenaerts waar ze haar Masterstudie heeft voortgezet.

Variatie aan stukken

Miranda Janse speelt sinds februari 2019 als harpist in het Slowaaks Sinfonietta met altijd een variatie aan stukken; van moderne premières tot de Bloemenwals van Tsjaikovski (met harpcadenza). Ze heeft veel ervaring met andere orkesten en koren zoals Bratislava Symphony Orchestra, Ensemble Spectrum, Sinfonieorkester Volda, Codarts Symphony Orchestra, Akom Ensemble, Laurenscantorij, Nederlands Film Orkest, Symfonie Orkest Midden Holland en werkte met dirigenten, zoals Valery Gergiev, Susanna Malkki, Arie van Beek, Igor Gruppman. Miranda speelt kamermuziek in verschillende bezettingen, zoals harp en fluit, harp en sopraan, harp een strijkkwartet, harp en cello. Zij wordt regelmatig gevraagd om solo te spelen op verschillende podia en festivals, zoals Festival Romantische Muziek, Down To The Rabbit Hole en Muziek in de Bonifatius.

Dit harpconcert, is onderdeel van de concertserie Muziek in de Bonifatius. Het concert begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen in de Lucaszaal.