De buizen voor WarmtelinQ liggen al klaar op een van de parkeerterreinen aan de Prinses Beatrixlaan.
De buizen voor WarmtelinQ liggen al klaar op een van de parkeerterreinen aan de Prinses Beatrixlaan. (Foto: Rodi.nl)

Begin 2023 tijdelijke afsluiting Prinses Beatrixlaan en wegversmalling

Algemeen

Zaterdag 12 november is de eerste buis voor WarmtelinQ de grond in getrokken bij de Prinses Beatrixlaan, ter hoogte van RijswijkBuiten. Woensdag 23 november volgt de tweede. Vanaf begin 2023 begint de uitvoerder aan het tweede deel van de leiding onder de Prinses Beatrixlaan: het gedeelte langs de Bogaard. Hiervan zal verkeer van en naar Den Haag langere tijd iets merken.

WarmtelinQ is een ondergrondse leiding die restwarmte van industrieën in de Rotterdamse haven transporteert naar Den Haag en alle tussenliggende gemeenten. De leiding wordt aangelegd om een deel van de woningen en bedrijven in Zuid-Holland duurzaam te verwarmen. Door de aanleg van WarmtelinQ is er geen gas meer nodig voor het verwarmen van deze woningen en bedrijven.

WarmtelinQ loopt straks van Vlaardingen naar Den Haag. Hierdoor kunnen de gemeenten Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk en Den Haag van warmte worden voorzien. Er wordt nog onderzocht of het mogelijk is om ook een leiding aan te leggen tussen Rijswijk en Leiden.

Aanleg tweede deel

Het eerste deel van de leiding door Rijswijk ligt vanaf deze week onder de grond, maar met het andere deel moet nog begonnen worden. De aanleg hiervan start begin 2023. Hiervoor wordt de Prinses Beatrixlaan een aantal weken afgesloten tussen de Guntersteinweg in Den Haag en de Generaal Spoorlaan in Rijswijk, laat de gemeente Rijswijk weten. De rijbaan de andere zijde op wordt omgebouwd van twee rijstroken in de richting naar Den Haag naar één rijstrook in beide richtingen. Deze versmalling zal ongeveer 14 maanden duren.

De rijstrook van de Generaal Spoorlaan (de weg achter de buizen, haaks op de Prinses Beatrixlaan) naar de Guntersteinweg in Den Haag wordt voor 14 maanden één rijstrook in beide richtingen. - Rodi.nl

Meer informatie

Op de gemeentelijke website en sociale mediakanalen is meer informatie te vinden over het verdere verloop van het project.