26 november is er een platen- en cd-beurs aan de Polakweg 13.
26 november is er een platen- en cd-beurs aan de Polakweg 13. (Foto: Pixabay)

Plaatjes en Zo

Iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 is er een platen- en cd-beurs aan de Polakweg 13. Hier is vinyl te vinden, maar ook LP's, cd's, dvd's, curiosa, boeken en nog veel meer. Ook zaterdag 26 november kunnen belangstellenden hier weer terecht. 

Filmhuis Rijswijk

Dinsdag 29 november speelt de film First Cow in Filmhuis Rijswijk. De negentiende eeuw. Cookie Figowitz wordt als kok ingehuurd voor een groep pelsjagers in het Oregonterritorium. Op een nacht in het bos ontmoet Cookie de mysterieuze immigrant King-Lu die op de vlucht is voor enkele wraakzuchtige Russen. Het begin van een ontluikende vriendschap. De twee stappen samen in een onderneming waarvan het succes afhankelijk is van de melkproductie van een dure melkkoe van een landeigenaar. Kaartjes te koop via www.bibliotheekaandevliet.nl/filmhuis. OP=OP! Tijd: 14:00 - 16:15 uur. Bibliotheek in Rijswijk, Generaal Eisenhowerplein 101. Leden: €6,50, niet-leden: €8,00.

Lootjes Leeuwendaal

Alleen voor bewoners van de wijk Leeuwendaal: wie de Sint een beetje wil helpen en zijn/haar buurtgenoten wil leren kennen, kan meedoen aan ‘Leeuwendaal trekt lootjes’. Op 5 december kunnen buurtbewoners iemand/een stel/gezin verrassen met een leuke surprise, en zelf ook verrast worden. Om mee te doen sturen Leeuwendalers uiterlijk zaterdag 26 november hun naam, achternaam, telefoon, adres en gezinssamenstelling naar leeuwendaaltrektlootjes@gmail.com. De lootjes worden zondag 27 november getrokken. Meer info bij Karin Brogtrop, Wijkvereniging Leeuwendaal, 0614633489. Deelnemers ontvangen hun getrokken lootje en maken een surprise met een cadeautje van ongeveer €15,- en een gedicht, die ze in de avond van maandag 5 december ongezien afleveren op het aangegeven adres.

Rommelmarkt Schilp

Op zondag 27 november is er rommelmarkt in De Schilp van 9.00 tot 16.00, Schaapweg 4 in Rijswijk. Kinderen t/m 10 jaar gratis toegang. Daarboven 12,50 euro p.p.