Alle treffers in de derby RVC Celeritas en Vredenburch vielen pas na rust.
Alle treffers in de derby RVC Celeritas en Vredenburch vielen pas na rust. (Foto: Ronald Mooiman)

Terugblik sportweekend: RVC Celeritas maakt geen misstap week voor topper

Algemeen

De voetballers van RVC Celeritas hebben in de derby tegen Vredenburch met 4-0 gewonnen. Alle treffers vielen pas na rust.

Door Ronald Mooiman

Jergo Leijdekkers (2), Appie Tajdirti en Brian de Wolf waren verantwoordelijk voor het elftal van trainer Dennis Young die afgelopen week zijn contract verlengde bij de Rijswijker. Titelconcurrent OLIVEO uit Pijnacker maakte ook geen misstap. Het versloeg op eigen veld het Haagse HPSV met 10-1. Komende zaterdag staat het waarschijnlijk beslissende onderlinge treffen tussen OLIVEO en RVC Celeritas op de rol. RVC Celeritas is momenteel nog wel de koploper met een punt meer, maar ook met een wedstrijd meer gespeeld. Semper Altius speelde met 4-4 gelijk tegen het Haagse RAS. De Rijswijkers leidden bij het rustsignaal nog met 4-1. Voor Semper scoorden Justin Wenkebach, Roger van de Bosch, Mitchell Burgwal en Mick van Oorschot.

Basketbal

De basketballers van Lokomotief kenden zaterdag een mooie avond. Het team van coach Pieter Mourik versloeg titelconcurrent Attacus met maar liefst 86-64. Eerder verloren de Rijswijkers in een uitduel met Attacus. Met deze overwinning in de topper in de promotiedivisie staat Lokomotief nog steeds aan de leiding. Attacus staat tweede met vier punten minder, maar ook met twee duel minder gespeeld. De dames van Lokomotief sloten hun duel op de zaterdag in en tegen Leiden ook winnen af. Het won nipt met 55-58. De Rijswijksen staan nu op de ranglijst als vierde genoteerd.

Softbal

De softballers speelden vrijdag al hun competitiewedstrijd in de Hoofdklasse. De Rijswijkse mannen verloren op eigen veld kansloos met 0-15 van Vennep Flyers. Een dag later verloren de vrouwen ook hun dubbele wedstrijd bij koploper UVV. De Rijswijkse vrouwen gingen met 6-0 en 12-5 onderuit.

Hockey

De hockeysters van RHC gingen zondag in IJsselstein met 2-0 onderuit tegen minddenmoter IJsseloever. De Rijswijksen staan in de eerste klasse op een tiende plaats. De heren waren succesvoller in Rotterdam tegen Ommoord met een 0-3 winst. De Rijswijkers presteren met een vierde plaats en een wedstrijd minder gespeeld dan de bovenste drie erg goed in de eerste klasse.

Afbeelding