Het pop-upkerkje in de tuin van de Oude Kerk.
Het pop-upkerkje in de tuin van de Oude Kerk. (Foto: Jiska van den Berg)

Fantasy Fest

Tijdens het weekend van 21 & 22 mei wordt De Broodfabriek omgetoverd tot Fantasy Fest. Beide dagen kunnen bezoekers genieten van alles wat te maken heeft met fantasy, anime, manga, comics en meer. De vele spectaculaire cosplay-outfits die er te spotten zijn zorgen voor de echte fantasybeleving. Daarnaast staan er ook verschillende live-acts op het podium, waaronder Nyntha, Banjo Sjoerd en Varend Volk. Doeners kunnen hier terecht voor verschillende workshops, demonstraties of zelfs een spookhuis-escaperoom. Met 125 verschillende stands valt er meer dan genoeg te zien voor jong en oud. Tickets kosten €12 voor volwassenen en €6 voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Meer informatie? www.fantasyfest.nl.

Braderie Steenvoorde

Op 18 mei a.s. organiseert Bewonersorganisatie Steenvoorde Noord een pop-up braderie in de wijk Steenvoorde Noord, in de Ministerbuurt. Bij slecht weer wordt de braderie verplaatst naar een volgende datum. De braderie vindt plaats aan de Prinses Irenelaan ter hoogte van de winkels, van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom om met een kleedje, rekje of tafeltje hun spulletjes aan te bieden, of langs te komen. Ook is er een kleurplaat te vinden op de website van de bewonersorganisatie, op hun Facebookpagina en in de rubriek Buurtnieuws. Er zijn een paar leuke prijsjes voor de mooiste kleurplaten. Vanaf 9.00 uur is het al mogelijk om de spullen neer te leggen en op te hangen. Voor meer informatie kunt u mailen naar bestuur@steenvoordenoord.nl, kijken op Facebookpagina Bewonersorganisatie Steenvoorde Noord of op de website: www.steenvoordenoord.nl.

Pop-up kapel

Deze donderdagmiddag brengt wethouder Johanna Besteman een bezoek aan de kleine pop-up kapel die nu een paar weken in de tuin van de Oude Kerk staat. De 'Stiltekapel' is gemaakt door en voor Rijswijkers. Iedereen is er welkom om een plek van rust te vinden, een kaarsje aan te steken - bijvoorbeeld voor de mensen in en uit Oekraïne - of een nieuwsgierig kijkje te nemen. Kapel-bezoeker Cees is ontzettend blij met het initiatief: "De kapel is altijd open, terwijl de kerk ook vaak dicht is. Juist daarom is het zo ontzettend geschikt om bij verdriet, vreugde of zomaar op zoek naar wat stilte naar binnen te lopen. Fantastisch!”

Al veel mensen hebben dankbaar gebruik gemaakt van de Stiltekapel: het boekje waarin mensen gebeden mogen schrijven staat hartstikke vol, er zijn ontelbaar veel kaartjes geschreven en zelfs donaties achter gelaten. De kapel staat nog tot vrijdag 13 mei bij de Oude Kerk. Geen kijkje meer kunnen nemen? Niet getreurd! Vanaf zondag 15 mei is de kapel te bewonderen bij de Leeuwendaalkerk.

Rijswijkse basisschool

RKBS De Piramide doet met bijna 300 andere basisscholen in Nederland mee aan de ANWB-verkiezing voor een Verkeersplein op hun schoolplein. Iedereen kan online een stem uitbrengen via https://static.flowapp.nl/anwb/fonds/.