Afbeelding
(Foto: Joop Josee)

Een rondje in de Oude Kerk?

Op een mooie, hete zaterdag verwisselden drie spontane, maar wel wat drukke jongetjes, waarschijnlijk uit groep 8, het wat drukke marktterrein voor de koele Oude Kerk.

Arie van den Bor

Medewerker Femke kreeg ze in rustiger sferen en waarempel, deze knullen waren geïnteresseerd. Een van hen was wel eens in een kerk geweest, dus dat was een goede binnenkomer. Femke vertelde vooral over de mooie dingen in de kerk. De gebouwhoogte, de lange orgelpijpen, de grafstenen met ouderwetse letters en het oude kerkhof achter de kerk kregen de volle aandacht van de intussen afgekoelde heren.

   Na een tijdje zag Femke één van de jeugdige bezoekers weer terug in de kerk. Wie had hij meegenomen? Inderdaad, zijn moeder. Hij had geen rondleider meer nodig; hij kon het nu zelf allemaal vertellen.

   De Oude Kerk in Rijswijk is tot en met eind september open, op woensdag van 12.00-14.00 en op zaterdag van 12.00-15.00. Iedereen is welkom om binnen te lopen en even tot bezinning te komen. Tevens exposeert de schilderes Juliana van Eijken, de hele periode een gedeelte van haar prachtige oeuvre.