Het gebouw links op de foto is niet het H.B.G.-gebouw.
Het gebouw links op de foto is niet het H.B.G.-gebouw. (Foto: Ronald Mooiman)

Schrijvende lezers: 'Ik voelde dat iemand of iets meekeek'

Ook ergens op reageren? Dat kan met een mailtje naar redactie.gr@uitgeverijwestmedia.nl. De redactie behoudt zich het recht voor brieven niet te plaatsen, in te korten of te corrigeren, met behoud van de strekking. 

Term 'joden' kwetsend

Ik wil hierbij reageren op de titel van een artikel in Groot Rijswijk dat verscheen in de 28 april 2022 editie. Het artikel is gebaseerd op het boek ’t Haantje’ en geeft historische informatie over Rijswijk en haar bewoners tijdens WOII. Het artikel vond ik uiterst interessant, maar de titel juist kwetsend en onzorgvuldig: "Parachutisten, opgepakte joden en honger…” Wij weten allemaal hoe verschrikkelijk WOII was voor de meeste mensen in NL, maar vooral voor onze Joodse medebewoners. Met zo’n titel krijgt de lezer de indruk dat ze nog steeds gezien worden als tweederangs burgers. Waarom niet: Joodse medeburgers of Joodse Rijswijkers. Laten we respectvol blijven naar elkaar. 

Hoogachtend, K. Cok

Gluurder

Vandaag kreeg ik Groot Rijswijk in de bus. Voorpaginanieuws: 'Nieuwe strip: Budgy de halsbandparkiet.' Ik zat met mijn rug naar het raam en voelde dat iemand of iets meekeek. En ja hoor, Budgy kwam even controleren of hij in de krant stond... Zie bijgevoegde foto :-).

- Henk Vogelaar

Verkeerde gebouw

In de krant van 5 mei staat een eerbetoon aan een sociaal bewogen politicus. De foto is genomen op de C.T. Storklaan vanaf de dr. Poelslaan. Er wordt vermeld dat het gebouw links op de foto het voormalige H.B.G.-gebouw is, maar dit is een kantoorpand aan de van Markenlaan 5. De H.B.G. staat 200 meter meer naar links, en is vanaf deze plaats niet te zien.

Groetjes, Rob

De 'echte' Budgy?