Frank en Piet bij de 'Tour de Piet'.
Frank en Piet bij de 'Tour de Piet'. (Foto: Privé)

Auto op vrachtwagen

Zaterdagochtend 7 mei is op de A4 ter hoogte van Rijswijk een auto achterop een vrachtwagen geklapt. Het ongeval gebeurde omstreeks 07:15 uur. Na het ongeval werden de brandweer, ambulancedienst, de politie en Rijkswaterstaat met spoed ter plaatse gestuurd.

Hoe wipt Rijswijk?

Afgelopen zaterdag 7 mei was de tweede Rijswijkse ronde voor het NK Tegelwippen.  De tussenstand op www.nk-tegelwippen.nl laat zien dat de stad is gezakt van de 8e plaats naar de 14e. In Rijswijk zijn er nu 15,95 tegels gewipt per 1000 inwoners. Regiogenoten Vlaardingen en Schiedam staan hoger. Gelukkig zijn er nog vier rondes te gaan, tot en met 31 oktober.

Brandweermotor

Maandagochtend 9 mei was er een brandweermotor betrokken bij een ongeval op de Laan van Delfvliet. Rond tien voor half twaalf reed de brandweermotor (mogelijk met zwaailicht en sirene) op de Laan van Delfvliet met de kruising Rotterdamsebaan in de richting van de A13, toen hij in botsing kwam met een auto. Zowel de brandweerman als de inzittenden van de auto raakten niet (ernstig) gewond.

€6400 voor Hartstichting

De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting van 10 tot en met 16 april heeft dit jaar €6400 in Rijswijk opgeleverd. Dertig collectanten gingen met collectebussen langs de deuren. Daarnaast was het ook mogelijk om te doneren op hartstichting.nl én in de Hartstichting online collectebus.

Tour de Piet

Vorige maand berichtten we over de fietstocht van Frank Henning naar Rijswijk voor de Alzheimer Stichting. Zijn actie was een eerbetoon aan Piet van Haaster (88), de opa van zijn vriendin die aan Alzheimer lijdt. Frank fietste vanuit Westervoort (bij Arnhem) aan één stuk door naar Rijswijk. De fietstocht verliep voorspoedig en Piet was blij hem te zien. "Het was geweldig", aldus Frank. Wat ook mooi is: Frank heeft het streefbedrag van €1000 aan donaties voor de stichting inmiddels ruimschoots overschreden. Doneren kan nog steeds.