Ongeluk op de A4 in de nacht van 23 september.
Ongeluk op de A4 in de nacht van 23 september. (Foto: Regio15)

Meerdere gewonden

Bij een ongeval op de A4 ter hoogte van Rijswijk zijn in de nacht van 22 op 23 september meerdere personen gewond geraakt. Zeker twee auto’s waren bij het ongeval betrokken. Een van de auto’s, met daarin vijf inzittenden, vloog met hoge snelheid over de kop. De auto kwam daarna wel weer op vier wielen terecht. 

Behalve de politie en drie ambulances kwam ook de brandweer met spoed ter plaatse. Op één persoon na kon iedereen zelfstandig uit de voertuigen komen. De brandweer heeft een deur opengeknipt om het laatste slachtoffer te bevrijden.

Ten minste twee personen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Een vrachtwagenchauffeur die het ongeval zag gebeuren zette zijn vrachtwagencombinatie dwars over de weg om de mensen die bij het ongeluk betrokken waren te beschermen.

Rijk Zwaan Loop

Op zaterdag 24 september vond de Rijk Zwaan Loop in ‘s Gravenzande plaats. Naast een Jeugdloop waren er voor volwassenen een parcours van 5 kilometer en een van 10 Engelse mijl. Rijswijker Mike Teekens nam deel aan de 5 kilometer en bemachtigde daar de tweede plaats.

Generaal Spoorlaan

Op de Generaal Spoorlaan ter hoogte van de Dr. H. Colijnlaan in Rijswijk heeft zaterdagavond 24 september een aanrijding plaatsgevonden. Een auto is hier tegen een boom gebotst en daarna over de kop gevlogen. De Generaal Spoorlaan werd in beide richtingen afgesloten. Het slachtoffer lag ter hoogte van een boom. Twee ambulances en het Mobiel Medisch Team werden opgeroepen. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Het slachtoffer is in een vacuümmatras geplaatst en met spoed naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. De komst van de traumahelikopter werd niet afgewacht. Volgens getuigen zouden na het ongeval drie mannen uit de auto zijn gevlucht. Van hen ontbrak ieder spoor.

Overval op Esso

Bij een overval op tankstation Esso aan de Brasserskade in de Haagse wijk Ypenburg zijn zondagochtend 25 september twee personen aangehouden. Omstreeks 07:15 uur is het tankstation overvallen. De verdachten zouden hierbij hebben gedreigd met een wapen. Agenten kwamen snel ter plaatse en konden twee verdachten aanhouden. De omgeving van het tankstation werd afgezet met politielint. Een witte bestelbus is meegenomen door een politieberger. Agenten van de Forensische Opsporing (FO) en rechercheurs hebben uren onderzoek verricht. Het tankstation was tijdens het onderzoek gesloten.

Geen hiv

Het jongetje dat zich op 21 april dit jaar prikte aan een injectienaald in het Julianapark in Rijswijk, heeft geen hiv. Het 4-jarige jongetje, destijds nog 3 jaar, was steentjes aan het zoeken met toen hij zich plots aan de naald openhaalde. Zijn moeder ging direct met hem naar de eerste hulp. Daar kreeg hij preventief zware medicijnen tegen hiv en werd hij ingeënt tegen hepatitis B en C.