Tjerk Noordraven schrijft heel enge boeken.
Tjerk Noordraven schrijft heel enge boeken. (Foto: Overamstel Uitgevers)

Knutselmiddag

Dinsdag 4 oktober is er vanaf 15.00 een gi-ga-groene knutselmiddag (6+ jaar) bij de bibliotheek in Rijswijk aan het Generaal Eisenhowerplein. Kinderen maken hun eigen zaadbommetje samen met de Groene Karavaan, hun eigen lieveheersbeestjes-hotel (6+) of tekenen waanzinnige dieren aan de hand van een dobbelsteen. Gratis voor leden, €3,- voor niet-leden. Meer info en kaarten: www.bibliotheekaandevliet.nl.

Horrorschrijver

Een schrijver met een vleerhond op zijn schouder die Dagny heet - dat is Tjerk Noordraven. Zijn hele schrijftafel staat trouwens vol met dode dieren, waaronder een schorpioen en een vliegend draakje. Geen wonder dat hij zulke enge boeken kan schrijven! Een schrijversbezoek van Tjerk is echt een beleving, en daarom is er goed nieuws voor kinderen van 7 t/m 12 jaar: hij komt naar de bibliotheek in Rijswijk op woensdag 5 oktober om 14.30. Gratis voor leden, anders €2,50. Meer info en kaarten: www.bibliotheekaandevliet.nl.

Bingo

In de Week tegen Eenzaamheid organiseert de Schilp (Schaapweg 4, Rijswijk) een Bingo-ochtend. In maar liefst zes rondes zijn er elke ronde prijzen te winnen. Sponsoren hebben ook al voor mooie prijzen gezorgd, zoals een Plus Cadeaubon of een heerlijke verwenset van de Etos. Bij de receptie of per mail kun je je aanmelden - deschilp-receptie@optisport.nl. Geef hierbij aan met hoeveel personen je komt en laat een telefoonnummer achter. Onder genot van een heerlijke bak koffie of thee en wat lekkers gaan we er een gezellige ochtend van maken. Donderdag 6 oktober 2022, 10:00 - 12:00 uur, €20 per persoon.

Open Huizen Dag

Zaterdag 1 oktober is er voor het eerst in tijden weer een NVM Open Huizen Dag. Op funda.nl staan huizen die tussen 11.00 en 15.00 in Rijswijk te bezichtigen zijn.

Bijeenkomst Steenvoorde

Woensdag 5 oktober aanstaande vindt, voor het eerst na de corona, weer een bijeenkomst van de bewonersorganisatie Steenvoorde Zuid plaats vanaf 19.00 uur. Tijdens de bijeenkomst zijn onder meer aanwezig de wijkagent, Gebiedsregisseur Rijswijk West, wijkwethouder Gijs van Malsen, van het college van Rijswijk en gemeenteraad. Aan bod komen onder meer de transitievisie Warmte Rijswijk. De informatieve avond duurt tot ongeveer 21:30 uur. Opgeven: trix-alexander@tele2.nl of telefonisch onder nummer: 06-10552550.

Valpreventie

Welzijn Rijswijk en GGD Haaglanden nodigen mantelzorgers, senioren en andere belangstellenden uit voor een bijeenkomst Valpreventie in Rijswijk op 6 oktober in wijkcentrum Stervoorde. Inloop vanaf 8.30 uur, 9.00 uur inleiding door Ellen Boszhard (GGD Haaglanden) en diverse andere sprekers. 12.00 uur afsluiting en lunch. vragen of meer informatie: Zipporah Magid (seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl) of Ellen Boszhard (ellen.boszhard@ggdhaaglanden.nl).