Roxanne Saarberg, orthoptist en contactlensspecialist.
Roxanne Saarberg, orthoptist en contactlensspecialist. (Foto: VC)

(Advertorial)

Expertise in contactlenzen

Sinds kort kunt u voor de gezondheid van uw ogen ook in Rijswijk een specialist van Visser Contactlenzen raadplegen. Al sinds onze oprichting in 1977 verzorgen wij de aanmeting van alle voorkomende typen contactlenzen, waarbij het veilig én comfortabel dragen van lenzen ons motto is. 

De combinatie van onze zeer kundige specialisten en ons brede assortiment zorgt ervoor dat wij vaak een oplossing voor u kunnen vinden.

Myopie management

Steeds meer jongeren worden myoop (bijziend) en hebben een bril of contactlenzen met een minsterkte nodig. Dit gebeurt overal op de wereld. Dus ook in Nederland. Er is een aantal factoren die een rol spelen bij myopie. Eén daarvan is erfelijkheid. Als u als ouders beiden myoop bent, is de kans dat uw kind myopie ontwikkelt bijzonder hoog. Daarbij is het van belang om de status van de myopie continu bij te houden. 

'Ernstige oogafwijkingen voorkomen'

Als de myopie namelijk blijft toenemen, spreken we van progressieve myopie. En dit kan leiden tot hoge myopie: bijziendheid met een sterke afwijking. Om te voorkomen dat jongeren met hoge myopie op latere leeftijd ernstige oogafwijkingen ontwikkelen, is het belangrijk dat beginnende myopie zo vroeg mogelijk wordt herkend en aangepakt. Juist dan is de kans op afremmen van de toename van de myopie namelijk het grootst.

Omgevingsfactoren

Maar ook omgevingsfactoren spelen een rol. Lange tijd achter elkaar bezig zijn met nabijwerk op tablets en smartphones bevordert myopie. Veel buitenspelen remt de toename van bijziendheid af. Als uw kind gecontroleerd wordt door één van de specialisten van Visser Contactlenzen wordt in samenspraak bekeken welke methode het meest geschikt is om de myopie af te remmen. Samen vinden we de optimale behandelmethode.

'Samen optimale behandelmethode vinden'

“Met behulp van onder andere speciale myopie contactlenzen kunnen we de groei van het oog remmen. Zelf heb ik een aantal jaar ervaring met het aanmeten van deze lenzen bij kinderen en ik heb goede resultaten gezien. We begeleiden de kinderen (en ouders) bij het omgaan met de lenzen en zien dat ze dit snel oppakken en de lenzen erg prettig vinden!” Roxanne Saarberg, orthoptist en contactlensspecialist.

Wilt u de ogen van uw kind laten controleren? Neem voor het maken van een afspraak contact op met ons servicebureau: 088 900 80 80. U vindt de specialisten van Visser Contactlenzen in de Eyescan Oogzorgkliniek (Madame Curielaan 6).

www.vissercontactlenzen.nl

Sinds kort kunt u voor de gezondheid van uw ogen ook in Rijswijk een specialist van Visser Contactlenzen raadplegen.