Afbeelding
(Foto: Artist-freed)

Topvoetballers lanceren Challenge4Life op Hemmeland voor Huis aan het Water

MONNICKENDAM - De Challenge4Life Obstacle Run, de jaarlijkse benefiet-hindernisloop ten bate van Huis aan het Water, wordt dit jaar gehouden op zaterdag 9 juli, natuurlijk weer op het Hemmeland bij Monnickendam. Zaterdag 28 mei werd aan de haven in Volendam de kick-off van deze Challenge verricht door drie topvoetballers: aanvoerder Damon Mirani en topscorer Robert Mühren van FC Volendam en oud-Volendam-voetballer Kees Kwakman (nu analist bij ESPN).

Huis aan het Water had als kick-off een waardige opdracht voor de voetballers: schiet de bal vanaf de kade in het zijluik van een botter, die door visser Patrick Loege naar het midden van de haven was gevaren. Voor Robert en Damon bleek dat goed te doen, Kees had er eerst wat moeite mee. Totdat de afstand flink werd vergroot: niet meer vanaf de kade, maar nu vanaf de dijk. Hier toonde Kees Kwakman zijn klasse: vanaf hier schoot hij als enige de bal de botter in.

Robin Küller, een van de 3JS, is zelf ook fanatiek voetballer. Hij had de drie voetballers voor deze ‘challenge’ uitgenodigd. Robin ondersteunt Huis a/h Water sinds de corona-epidemie. Zodoende helpt hij momenteel – naast zijn werk met de 3JS – met de voorbereiding van de Challenge4Life. 

Aanmelden

"De Challenge4Life op 9 juli wordt een heel sportieve dag, en ook een heel gezellige” vertelt Robin. De hindernisloop van 2 kilometer door het Hemmeland bevat 15 hindernissen. Bij de kraampjes op het start-finishterrein zijn drankjes en poffertjes te krijgen, en gratis ijs voor de jongste deelnemers. Aanmelden voor deelname kan op www.challenge4life.nl.