De Koemarkt is zondag 29 mei het toneel van nieuwe auto's.
De Koemarkt is zondag 29 mei het toneel van nieuwe auto's. (Foto: Moments by Kelly)

Wijnroute en De Heilige Koemarkt in laatste weekend van mei

Algemeen

PURMEREND - Na een gedwongen afwezigheid van twee jaar gaat het eindelijk weer gebeuren. Op zaterdagavond 28 mei wordt de Wijnroute 2022 gehouden. Van 19.00 tot 22.00 uur is er de gelegenheid om heerlijke wijnen te ontdekken. Het gaat om een proeverij; een ontdekkingsreis langs landen en hun wijnen. De avond wordt extra feestelijk ingestoken met optredens van straatmuzikanten. Zij laten zich op gezette tijden ook in de winkels zien. Deelnemers aan de Wijnroute 2022 krijgen ook regelmatig een hapje bij de geserveerde drankjes. 

Zaterdag 28 mei wijnproeverij en zondag 29 mei vergapen aan nieuwste modellen auto’s

Ook voor deze editie kun je je glas vanaf nu kopen bij de deelnemende winkels. Je betaalt € 20,- en je glas is tevens je entreebewijs. Met dit glas kun je gedurende de avond bij alle 26 deelnemende winkels de verschillende wijnen komen proeven en beleven. Let op, er zijn slechts 1.000 glazen beschikbaar. Wacht dus niet te lang met het kopen van jouw glas of glazen, want op is op.

Er geldt een strikte afspraak, onder 18 jaar wordt er niet geschonken. Marco Klockenbrink, een van de organisatoren, ter verduidelijking: “Er kan naar je legitimatie worden gevraagd en bedenk goed, het is een proeverij. Het is een uitgelezen kans om te ontdekken welk wijntje het beste bij je past.”

De deelnemende winkels en dus de adressen waar je je glas kunt kopen, vind je op de website purmerendwinkelstad.nl/wijnroute-2022/

De Heilige Koemarkt

Ook de jaarlijkse ééndaagse openlucht autoshow De Heilige Koemarkt heeft twee jaar lang niet plaats kunnen vinden. Daar komt op zondag 29 mei verandering in. Die dag is de Koemarkt, het horecahart van Purmerend, gastheer en locatie van alweer de achtste editie van De Heilige Koemarkt. Een nu al legendarische evenement waarbij de BOVAG autobedrijven hun nieuwste modellen meenemen en presenteren op wat door velen het gezelligste stukje Purmerend genoemd wordt. 

Koopzondag

Het evenement is geheel kosteloos te bezoeken, parkeren (buiten de parkeergarages) is gratis en het is die dag tevens koopzondag in de binnenstad. Kom dus in de juiste (auto) stemming op zondag 29 mei 2022 naar de Koemarkt in Purmerend.

De Heilige Koemarkt wordt georganiseerd door de Purmerendse bedrijven Metalcase en reclamebureau De Creatieve Hoek,