Olga speelt zich af tegen de achtergrond  van de demonstraties in 2013.
Olga speelt zich af tegen de achtergrond van de demonstraties in 2013. (Foto:aangeleverd)

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend draait in het Stamhuis aan de Kerkstraat 11 (schuin tegenover theater de Purmaryn).

Op vrijdag 13 mei om 20.30 uur en dinsdag 17 mei om 13.30 uur Olga – Elie Grappe, Frankrijk / Zwitserland / Oekraïne, 2021, 86’.

De film speelt zich af tegen de achtergrond van de demonstraties van 2013, in het Oekraïne van president Janoekovitsj. Omdat de sfeer grimmiger wordt, stuurt haar moeder het 15-jarige turntalent Olga op trainingskamp in Zwitserland.Tijdens de loodzware kwalificaties voor het Europees kampioenschap probeert Olga haar zorgen en angsten over het welzijn van haar moeder en haar beste vriendin, die in de frontlinie staan, van zich af te zetten. 

Toegangsprijs € 7,50 (voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00). Neem reserveringsbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand.

Zaterdag 14 mei om 13.30 en 20.30 uur Sun Children – Majid Majidi, Iran, 2021, 99’.

De twaalfjarige Ali en zijn vrienden gaan niet naar school. Ze werken hard in een garage en gaan op pad om te zakkenrollen. Alles om maar aan geld te komen om te overleven en hun families te helpen. Wanneer Ali per toeval de opdracht krijgt om een ondergrondse schat te vinden, verzamelt hij zijn vriendjes en gaan ze op zoek. Om in de buurt te komen moeten ze zich aanmelden bij de zonneschool, een liefdadigheidsorganisatie die lesgeeft aan straat- en werkende kinderen en die vlakbij de tunnel van de schat is.

Toegangsprijs € 7,50 (voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00). In verband met Fair Trade Dag i.s.m. de Wereldwinkel, bij de middagvoorstelling toegang voor € 5,00. Neem reserveringsbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand.

Zondag 15 mei om 13.30 uur en dinsdag 17 mei om 20.30 uur Tout c'est bien passé - François Ozon, Frankrijk, 2021, 113'.

'Een film over sterven die paradoxaal genoeg de liefde voor het leven benadrukt.', aldus regisseur François Ozon. Zijn ingetogen euthanasie- annex familiedrama schuwt de humor dan ook niet, ook al kan die soms aardig wrang zijn.

Toegangsprijs € 7,50 (voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00). Op zondagmiddag op vertoon van uw bibliotheekkaart toegang voor € 5,00. Neem reserveringsbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand.

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.

Ali en zijn vrienden doen alles om aan geld te komen in Sun Children.
Tout c'est bien passé is een film over sterven.