Ambitie, heel veel ambitie

Ontwikkeling Purmerend Zuid zuid, ontwikkeling binnenstad, ontwikkeling Waterlandkwartier. Purmerend is een stad met ambitie. Heel veel ambitie. Groeien om te wonen, te werken en te recreƫren. Hartstikke goed natuurlijk, maar is het soms niet iets te veel van het goede?

Er zal nog veel water door de Where moeten stromen

Alle plannen kun je niet los van elkaar zien. Purmerend Zuid zuid geeft extra verkeersstromen. Hoe gaan die lopen? Het Waterlandkwartier wordt autoluw en ook in de binnenstad ziet de gemeente de auto liever niet. Mooi bedacht, maar zijn de bewoners zo volgzaam? Ik waag het te betwijfelen.

Het zal fijn zijn als de plannenmakers tegelijkertijd inzicht geven in de afwikkeling van verkeer

Hoe gaan de huidige en toekomstige bewoners van Purmer Noord, Zuid en Zuid-zuid straks naar de binnenstad? Allemaal per fiets door het fietsvriendelijke Waterlandkwartier? Ik help het de gemeente hopen.

Het treinstation verplaatsen is op papier niet moeilijk. De realiteit is weerbarstig. PRO-rail ziet niet veel heil in de plannen en heeft er geen geld voor over. Kortom, de ambitie is ruimschoots aanwezig, maar er zal nog veel water door de Where stromen voor het zo ver is.

Het zal fijn zijn als de plannenmakers niet alleen woonwijkjes, wolkenkrabbers en fietspaden intekenen, maar tegelijkertijd inzicht geven in de verkeersafwikkeling. Wat staat ons allen en de autogebruiker in het bijzonder te wachten?

Is het soms niet teveel van het goede?   

Om heel eerlijk te zijn, echt gerust ben ik er nog niet op.