Grond in Purmer-Zuid wordt insectvriendelijk

PURMEREND - Vrijdag 13 mei zaait wethouder Coen Lageveen de eerste meters in van een stuk grond tussen de Brantjesstraat en de Westerweg in Purmer-Zuid. 

Het stuk grond van in totaal 1250 m2 wordt ingezaaid met een bloemenmengsel dat goed is voor bijen en andere insecten. Het initiatief komt van de Werkgroep Vergroening Purmerend, een lokale afdeling van Milieudefensie. Het bloemenzaad is een mix van onder andere klaproos, korenbloem, knoopkruid, smeerwortel, wilde marjolein en nog zo’n 20 soorten. Het insectvriendelijk maken van stukken grond is goed voor de bij. 

 Vorig jaar april is dit terrein ook ingezaaid, maar het resultaat was teleurstellend. Dit jaar is de grond daarom voorbewerkt en hoopt de werkgroep op een beter resultaat. De werkgroep doet een oproep: iedereen die wil, mag meehelpen het terrein in te zaaien op vrijdag 13 mei. Aanmelden kan door een mail te sturen naar purmerend@milieudefensie.nl, onder vermelding van naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van Milieudefensie, het provinciale fonds ‘Betrekken bij groen' en de Rotary Purmerend. Gemeente Purmerend stelt de grond beschikbaar.